Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου




 

Τα πρώτα πιλοτικά έργα διανομής βιομεθανίου της ΔΕΔΑ προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στους νομούς Σερρών και Ημαθίας εντός του 2022 και αφορούν την ολιστική προσέγγιση της εταιρείας προς την ανάπτυξη της αγοράς βιομεθανίου στην Ελλάδα: από την παραγωγή, την έγχυση, τη διανομή, την πώληση και τη χρήση.

 

Το βιομεθάνιο θα παράγεται από υπολείμματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, καθώς και το οργανικό κλάσμα των στερεών αστικών αποβλήτων. Ως εκ τούτου, η παραγωγή του θα έχει παράλληλη σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και εδραίωση της κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας.

 

Σημειώνεται ότι η αίτηση αφορά την προσωρινή αδειοδότηση της ΔΕΔΑ, μέχρι να θεσμοθετηθεί το συνολικό θεσμικό / ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της αγοράς βιομεθανίου ως διανεμόμενου ανανεώσιμου αερίου καυσίμου στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΔΑ έχει ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις απαραίτητες νομοθετικές και ρυθμιστικές προσθήκες στο υφιστάμενο πλαίσιο, τις οποίες θα καταθέσει στους αρμόδιους φορείς εντός των επόμενων ημερών.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)