Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αυτοεξαιρείται από την προεδρία της ΚΟ: Σκανδαλίδης και Καστανίδης φαβορί

 

Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον οποία συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί αυτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής σε περίπτωση που ο δεύτερος επικρατήσει στον δεύτερο γύρο.

Είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής δεν θα έχει τη δυνατότητα παρουσίας στη Βουλή έως τις επόμενες εκλογές και άρα θα πρέπει να επιλέξει ποιος θα τον εκπροσωπεί ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παρότι τυπικά τον εκλέγουν οι ίδιοι οι βουλευτές είναι σαφές ότι η θέση του νέου προέδρου του κόμματος έχει βαρύνουσα σημασία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ένας από τους βασικούς ενδεχόμενους υποψήφιους αυτοεξαιρείται δείχνει πιθανότατα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κατασταλάξει ποιόν από τους 22 βουλευτές θα ζητήσει να αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι αν φυσιολογικά εξαιρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, μόλις τρεις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά για τη δουλειά αυτή.

Ο διαχρονικός Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χάρης Καστανίδης και ενδεχομένως ο Γιώργος Καμίνης.

Οι δύο πρώτοι φαντάζουν φαβορί ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και στην τελική επιλογή θα βαρύνει το μήνυμα που θα θέλει να στείλει ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση Κωνσταντινόπουλου

«Δεν θα είμαι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας γιατί υπάρχουν πιο άξιοι συνάδελφοι από εμένα σε αυτή την προσπάθεια» ξεκαθάρισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Κανένας μας δεν περίμενε αυτή την μεγάλη συμμετοχή, άρα είναι ένα μήνυμα προς όλους μας και είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έχουμε και την επόμενη Κυριακή και πρέπει να ολοκληρωθεί το μήνυμα της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας, ψηφίζοντας Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε στην ελληνική κοινωνία είναι έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό. Οι 4 σύντροφοί μας που δεν μπόρεσαν να πάνε στον 2ο γύρο, έκαναν μια εξαιρετική δουλειά και συνετέλεσαν στο να έρθει αυτός ο κόσμος. Ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει με όλους (σ.σ. τους υποψήφιους), αλλά το κύριο κάλεσμα είναι προς τον κόσμο, να συμμετέχουν» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: Hellas Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)