Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη 

«Βροχή» από μολότοφ στο τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση σημειώθηκε στις 8 το βράδυ στη Θεσσαλινίκη, στο τέλος της πορείας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μολονότι η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, προς το τέλος της σημειώθηκαν ταραχές με αλλεπάλληλες ρίψεις μολότοφ από αντιεξουσιαστές προς τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την κινητοποίηση, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών.

5452723 1

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν την είσοδο προς το ΑΠΘ και ακολούθησε «βροχή» από βόμβες μολότοφ, μετατρέποντας τον δρόμο σε πεδίο μάχης.

5452703 1

5452714 1



Εξάρχεια

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια καθώς οι νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία έστησαν οδοφράγματα κοντά στην πλατεία και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, καθώς οι αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη, ενώ επίσης έστησαν οδοφράγματα στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην συμβολή των οδών Τσαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται συγκέντρωση, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν έγιναν επεισόδια.


Ηράκλειο

Η ένταση δεν έλειψε και από την πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκτυλίχθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της πόλης, ενώ υπήρξαν και προσαγωγές.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)