Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Αν στη θέση του Μητσοτάκη ήταν ο Τσίπρας;

Θα θυμάστε υποθέτω πως μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι πήγε στο Μάτι εκείνο το άγριο βράδυ της φονικής πυρκαγιάς κι ενώ ήξερε για νεκρούς, έκανε πως δεν γνώριζε τίποτε.

Δεν γνωρίζουμε όντως αν ήξερε ή όχι (ο ίδιος το αρνείται), αυτή ήταν πάντως η κατηγορία με την οποία τον στοχοποίησαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πλήθος ΜΜΕ. Το θεώρησαν, το θεωρούν ακόμα δηλαδή, μεγάλο σκάνδαλο. Σημειωτέον, η φωτιά είχε συμβεί λίγες ώρες μόνο πριν και ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε στο αρχηγείο της πυροσβεστικής απευθείας από το αεροδρόμιο, ερχόμενος από το εξωτερικό, γύρω στα μεσάνυχτα. Η πρώτη ανακοίνωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για νεκρούς έγινε πολύ μετά τα μεσάνυχτα.

Και αν για τον Αλέξη Τσίπρα δεν ξέρουμε αν γνώριζε για νεκρούς και το απέκρυψε, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέρουμε πολύ καλά: και γνώριζε για νεκρούς (για μελέτες ότι πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι εκτός ΜΕΘ) και είπε συνειδητά ψέματα στη βουλή ότι δεν γνώριζε. Και όχι μόνο γνώριζε αλλά και κούναγε το δάχτυλο στους αντίπαλους, υψώνοντας τη φωνή του.

Ο κύριος Μητσοτάκης ζητούσε κάποια μελέτη από τον Αλέξη Τσίπρα όταν τη μελέτη αυτή την είχε ο ίδιος, μήνες ολόκληρους, στο συρτάρι του. Έλεγε ψέματα και οι νεκροί αυξάνονταν, πλησιάζουν τις 20 χιλιάδες! Το τελευταίο τριήμερο έχουμε 303 νεκρούς.  

Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ψιλο-έθαψαν τη μελέτη Τσιόδρα. Και στα κανάλια περνούσαν το θέμα ως καυγά μεταξύ κομμάτων διαβάζοντας τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Χωρίς καμία κριτική στον πρωθυπουργό και τα αποδεδειγμένα ψέματά του για τους νεκρούς.

Ούτε θέλω να σκεφτώ τι πανικό θα ζούσαμε αν στη θέση του Μητσοτάκη ήταν ο Τσίπρας.

Αλλά σκέφτομαι επίσης πως είμαστε και άτυχοι και τυχεροί που στην κυβέρνηση, σε αυτή την τραγική φάση με την πανδημία, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Άτυχοι γιατί μετρούμε χιλιάδες νεκρούς λόγω της ανικανότητάς τους και των ιδεολογικών τους εμμονών εναντίον της ενίσχυσης της Δημόσιου Συστήματος Υγείας (που σύμφωνα με τη μελέτη Τσιόδρα θα έσωζε χιλιάδες κόσμο).

Τυχεροί γιατί αν ήταν στην αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία θα είχαν «στήσει κρεμάλες». Κρίνοντας από την αντίδρασή τους για τους 100 νεκρούς στο Μάτι τώρα θα έκαναν τρομακτικά όργια.

Η ΝΔ ως κόμμα αντιπολίτευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αρχηγία, 2016 με 2019, ήταν το πιο λαϊκίστικο κόμμα που έχουμε δει ποτέ, ένα κόμμα τυμβωρύχων. Τη γλιτώσαμε τώρα... 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)