Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον «αντιλαϊκό κρατικό Προϋπολογισμό»

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον «αντιλαϊκό κρατικό Προϋπολογισμό»

«Πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι». Συλλαλητήρια για τον Προϋπολογισμό.

«Αντιλαϊκός κρατικός Προϋπολογισμός. Πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», ήταν το μήνυμα του αποψινού συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, Σωματείων, Ομοσπονδιών και μαζικών φορέων.

«Η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και το λιγοστό προσωπικό κατάκοπο, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Εξακολουθεί να απορρίπτει κάθε πρόταση των νοσοκομειακών γιατρών για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Εφαρμόζει την ίδια πολιτική της ανακύκλωσης και των μετακινήσεων, του στυψίματος κυριολεκτικά του αποδεκατισμένου προσωπικού, της απογύμνωσης της ΠΦΥ. Εξακολουθεί να αρνείται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, που μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολιασμού, μπορεί να αναχαιτίσει το 4ο επιδημικό κύμα που φουντώνει, την επέλαση των νέων μεταλλάξεων» είπε στην ομιλία της η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τόνισε ακόμα, ότι «χιλιάδες θάνατοι ασθενών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας και αν η χώρα μας διέθετε τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ». «Η ΟΕΝΓΕ μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στην εισαγγελία του 'Αρειου Πάγου από τον Απρίλιο, της οποίας η τύχη αγνοείται από τότε» είπε η Δ. Σταματέλου.

«Δεν θέλουμε αυτήν την ανάπτυξη, όπως δεν θέλουμε και τον Προϋπολογισμό τους, ο οποίος προβλέπει νέα μέτρα στήριξης για το μεγάλο κεφάλαιο και θυσίες δίχως τέλος για το λαό», τόνισε η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), στην ομιλία της στο συλλαλητήριο. Αναφερόμενη στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για έναν ακόμα κρατικό Προϋπολογισμό «αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό, όπως άλλωστε γινόταν και με τους προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Μιλώντας στο συλλαλητήριο η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», αναφέρθηκε στους αγώνες των εκπαιδευτικών σημειώνοντας:

«Θα συνεχίσουμε όλο το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ταξικό. Το κάνουν πολύ φτηνό για το κράτος, ακριβότερο για τους γονείς και κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Με εργαλείο την αξιολόγηση θέλουν να επιβάλουν τις αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, ώστε τα παιδιά μας, οι αυριανοί εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φτηνοί κι ευέλικτοι, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων».

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και πορεία, ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «αντιλαϊκό» τον προϋπολογισμό, όπως και των προηγούμενων χρόνων, και ζήτησαν αύξηση των πόρων για τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη των λαϊκών αναγκών και εισοδημάτων, κ.α.

Ακολούθησε πορεία, η οποία διέσχισε την οδό Εγνατία, την πλατεία Αγίας Σοφίας, τη Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα, άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, για την «υπεράσπιση της κατάληψης» στο «στέκι» του τμήματος Βιολογίας στο ΑΠΘ και έκαναν πορεία στο κέντρο, η οποία μέσω της Εγνατίας και των οδών Χαλκέων, Φιλίππου , Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)