Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Με σειρά αναρτήσεων απάντησε ο Φουρθιώτης

«Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας για τον κ. Φρουρθιώτη, Φουρθιώτη;» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα, παριστάνοντας πως δεν ξέρει για ποιον του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, αφού ο παρουσιαστής εξέθεσε την κυβέρνηση με «βροχή» από μηνύματα. 

Η απάντηση ήρθε γρήγορα απ' τον υπόδικο παρουσιαστή, που έσπευσε με νέα ανάρτησή του στο Facebook να δώσει νέα στοιχεία για τα πάρε-δώσε που είχε με μέλη της κυβέρνησης, κάτι που παραδέχθηκε ήδη ο Γ. Γεραπετρίτης. Ο Μένιος Φουρθιώτης δημοσίευσε μια σειρά επικοινωνιών με αποστολή βίντεο που όπως υποστηρίζει είχε με υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ακόμα και με τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο Μ. Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι στις 18/3/21 είχε επικοινωνία με τους: Βασίλη Κοντοζαμάνη, Μαρέβα Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα, Κυριάκο Πιερρακάκη, Γιάννη Τσακίρη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη, Νικήτα Κακλαμάνη και Κώστα Καραγκούνη.

 

Μπαράζ αναρτήσεων 

Μέσα στην ημέρα είχε προηγηθεί μπαράζ αναρτήσεων από τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή. Αρχικά, ο Μένιος Φουρθιώτης έβγαλε στη φόρα νέα μηνύματα και κλήσεις από τον Γ. Γεραπετρίτη, ωστόσο ακολούθησε... καταιγίδα αναρτήσεων με τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή να εκθέτει υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

 

Στο πρώτο του μήνυμα, με αφορμή την ομιλία του υπουργού Επικρατείας στη Βουλή ανέφερε με νόημα «Κ. Γεραπετριτη ήταν μόνο δυο τα sms; Ήταν μόνο οι κλήσεις του Ιανουαρίου 2021; Για δείτε και κάποια ακόμα sms και αναπάντητες κλήσεις σας προς εμένα και μηνύματα και έρχεται και συνέχεια … επίσης είναι μόνο τα sms και οι κλήσεις μόνο με εσάς; Οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ και αυτοί δεν με γνώριζαν;».

Μάλιστα σε ένα από αυτά τα μηνύματα ο κ. Γεραπετρίτης εμφανίζεται να στέλνει τη... συμπαράστασή του στον Μ. Φουρθιώτη αναφέροντας «ελπίζω να είναι όλα καλά. Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε».

 

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, με νέα του ανάρτηση δημοσιοποίησε επικοινωνίες που φέρεται να είχε με πληθώρα υπουργών και στελεχών της κυβέρνησής, ανάμεσά τους οι Νίκος Χαρδαλιάς, Νότης Μηταράκης, Κώστας Κυρανάκης, Κώστας Σκρέκας, αλλά και ένα τιμολόγιο σε επαφή που είχε με τον Κώστα Καραγκούνη.

 

 

Σε ακόμη μια ανάρτησή του ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής σχολίασε τη δήλωση Γεραπετρίτη ότι «το συγκεκριμένο πρόσωπο συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Αυτά έγιναν από εμάς. Σας μοιάζουν προϊόν διαπλοκής;» για να υποστηρίξει ότι «Σας καλώ να ανακαλέσετε καθώς οι δηλώσεις προσβάλλουν το Σύνταγμα και την Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και μην με προκαλείτε άλλο διότι θα προσκομίσω στοιχεία στην εισαγγελία του Αρείου πάγου καθώς και στον ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό συνεπάγεται». 

 

Σε άλλη του ανάρτηση, στο Instagram, ο Μένιος Φουρθιώτης, αναφέρει ότι είχε στενές επαφές με κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία και κατονομάζει τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκο Ρωμανό, ότι καθημερινά έδινε «γραμμή» για την ατζέντα της εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον και πως ζητούσε να παίξουν συγκεκριμένα θέματα αγιοποίησης του κυβερνητικού έργου.

 

Παραδέχθηκε τις επαφές, είδε στοχοποίηση από ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε τις επαφές, αλλά ισχυρίστηκε πως είχε επικοινωνήσει μαζί του «τρεις ή τέσσερις φορές» για να περάσει στο... παρασύνθημα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ΜΜΕ πως τον στοχοποιούν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης χρησιμοποίησε επιθετικό τόνο κατά την ομιλία του στην προσπάθεια να απεμπλακεί από μια υπόθεση που τον έχει φέρει σε δυσχερέστατη θέση και ακουμπάει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, για τις αποκαλύψεις των sms που έχει ανταλλάξει με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη, υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση διασυρμού του από την αξιωματική αντιπολίτευση και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Ωστόσο παραδέχθηκε την ύπαρξή τους, όπως και ότι έχει μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Υποστήριξε ότι τον Μένιο Φουρθιώτη δεν τον έχει δει ποτέ, και στην προσπάθειά του να αυτοαθωωθεί είπε πως «όπως διαπίστωσε όλη τη κοινωνία», απευθύνεται στον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή «στον πληθυντικό», ενώ χαρακτήρισε τα μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν «προϊόντα εγκλήματος», τα οποία διακινούν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν.

Υποστήριξε ότι δεν έχει κάτι να κρύψει, και ότι όταν του υποβάλλονται αιτήματα, από οποιονδήποτε, απαντά και μάλιστα με δημόσιο τρόπο.

Κατηγόρησε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ πως υιοθετεί τον Φουρθιώτη για πολιτικό του παιδί. Μάλιστα υποστήριξε πως ο Μένιος Φουρθιώτης στρέφεται εναντίον του, διότι απορρίφθηκε το αίτημά του να εκπέμπει μέσα από την πλατφόρμα Digea στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τους θεσμούς, ενώ προσπάθησε για μια ακόμη φορά να υπερασπιστεί το επιτελικό κράτος, με ακόμη έναν λογικό ακροβατισμό, αποδίδοντας στο επιτελικό κράτος της κυβέρνηση Μητσοτάκη να «παρακολουθεί και να συντονίζει», παρομοιάζοντάς το με την πολιτική φιλοσοφία του Καποδίστρια που συγκρούστηκε με τους... προκρίτους.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Παιδεραστές, βιαστές, μάνατζερ πορνοστάρ, άνθρωποι που πληρώνουν συμβόλαια για εκτέλεση δημοσιογράφων!
    Οι εκλεκτοί συνομιλητές της κυβερνητικής ελίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)