Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Έβρος: Επεισόδια για μη επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών

-

Την άποψη ότι άτομα με ακραίες αντιλήψεις και όχι κάτοικοι της περιοχής ήταν πίσω από τα επεισόδια στον Έβρο για τη μη επέκταση της χωρητικότητας του υπάρχοντος Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών, στη θέση Φυλάκιο, εξέφρασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης μιλώντας στο ethnos.gr. 

 

Ειδικότερα, γύρω στις 14:00 της Τρίτης, περίπου 300 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν κοντά στο ΚΥΤ και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην επέκταση της χωρητικότητάς του.


Προς το τέλος της συγκέντρωσης, λίγα λεπτά πριν από τις 16:00, μικρή ομάδα ατόμων άρχισε να πετάει πέτρες και κροτίδες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί. «Λέω κατηγορηματικά ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν κάτοικοι του Βορείου Έβρου. Ήταν άτομα με ακραίες αντιλήψεις κι έτσι προκλήθηκαν τα επεισόδια. Η συγκέντρωση δε διοργανώθηκε από κάποιο φορέα της περιοχής και δε συμμετείχε ο δήμος. Δε θέλουμε να αυξηθεί η χωρητικότητα του κέντρου για τους μετανάστες, όμως, αυτό πρέπει να το διεκδικούμε με άλλους τρόπους», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

 

Κατά τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται τα έργα για την επέκταση της χωρητικότητας του κέντρου και για το λόγο αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο, προκειμένου να «παγώσουν» οι εργασίες. «Έχουμε απευθύνει πρόταση στον κ. Θεοδωρικάκο, να έρθει στην περιοχή μας και να συζητήσουμε το θέμα. Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα επίσημα, αλλά τον περιμένουμε. Πιστεύω ότι θα έρθει», τονίζει ο κ. Μαυρίδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)