Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Παύλος Πολάκης: Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

 

 

 Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη.

Το «μήλο της Έριδος» έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που για χάρη του ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απείλησε αστυνομικούς να μην επιβάλλουν πρόστιμα σε μεζεδοπωλείο. Παράλληλα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυρά για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για το δικαστικό σώμα.

ΝΔ: Απαράδεκτο ο κ. Τσίπρας να καλύπτει τον κ. Πολάκη

Η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφέροντας πως «είναι απαράδεκτο ο Αλέξης Τσίπρας να καλύπτει τον Παύλο Πολάκη με τη σιωπή του».

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ.Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα "να δεις που θα σε στείλω", ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή. Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του, είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ.Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ.Τσίπρα».

Οικονόμου: Το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως το περιστατικό στην ταβέρνα ήταν «πολύ σοβαρό». «Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας».

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον κ. Οικονόμου. «Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορωνογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Πάει πολύ η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές. Πάει πολύ όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Υ.Σ.: Αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook στην επίσκεψη του στην ταβέρνα με την οικογένειά του όπου, όπως ανέφερε, έγινε μάρτυρας του ακόλουθου περιστατικού, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «ελεεινό»:

«Το εστιατόριο έχει 5-6 γκαρσόνια ευγενέστατα,τα οποία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του κορονοϊού. (...) Κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια, αδελφός μάλιστα του ιδιοκτήτη, κατέβασε τη μάσκα του, όχι στο χώρο των πελατών αλλά πίσω από το γκισέ του ταμείου για να φάει κάτι. Εκείνη τη στιγμή ακριβώς δυο τύποι που ήταν έξω από το μαγαζί μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί "παρέβη τα μέτρα έναντι του κόβιντ" για να του κόψουν πρόστιμο!».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σηκώθηκε και ζήτησε από τους αστυνομικούς τον λόγο, σύμφωνα με την ανάρτησή του, λέγοντάς τους ότι, «αυτό που κάνουν είναι ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ» επειδή «όλο το προσωπικό του μαγαζιού τηρεί μέχρι κεραίας τα μέτρα». Ζήτησε μάλιστα από τους αστυνομικούς, «ο ένας μάλιστα ήταν και υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου» να ρωτήσουν και τους πελάτες εάν δεν τον πίστευαν, κατηγορώντας τους για «επίδειξη αυταρχισμού».

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook:

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)