Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Καλός ο καιρός αύριο με ήλιο και τσουχτερό κρύο - Επιδείνωση από την Παρασκευή

Σάκης Αρναούτογλου: Από την Παρασκευή έντονες χιονοπτώσεις, οι περιοχές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαλάει σιγά - σιγά ο καιρός και δεν
αποκλείεται να έχουμε ακόμη και έντονες χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, από την Παρασκευή και μετά. Ειδικότερα και σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, την Τετάρτη θα έχουμε τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια Εύβοια στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι και μετά στην Αττική και την Εύβοια θα ανοίξει ο καιρός.

Βαθμιαία θα έχουμε σύννεφα στο νότια τμήματα της Πελοποννήσου και το βράδυ προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα έχουμε ξαστεριά. Στην Αττική και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης κάποια σύννεφα από την Ευβοια ίσως πλησιάσουν το ΒΑ τμήμα και δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι κατά τόπους. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε από το πρωί ήλιο και τοπικές συννεφιές στη νότια Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από -2 έως 7.

Την Πέμπτη θα έχουμε σύννεφα στην δυτική Ελλάδα αλλά και στα Ιωάννινα, ενώ θα ξεχυθούν από τις Κυκλάδες έως και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ΒΔ της Ελλάδας.

Ωστόσο, από την Παρασκευή έχουμε σφοδρή κακοκαιρία με την επικράτηση ισχυρών βοριάδων και την πολύ αισθητή πτώση της θερμοκρασιας.

Χιόνια θα έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα σχεδόν σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά και στη Χαλκιδική από το απόγευμα. Χιόνια θα έχουμε και σε περιοχές της ΘΕΣΣαλίας και της Στερεάς.

Για το Σάββατο υπάρχει και σήμερα διχογνωμία αλλά οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται από τα νοτιοτέρα τμηματα της Μακεδονίας μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της Πελοποννήσου.

Αναμένεται πάντως να χιονίσει και στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα, ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)