Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ποιος ήταν ο Κλάους Μπάρμπι: Ο Ναζί - δήμιος που στρατολογήθηκε από τη CIA, που βοήθησε στην εξόντωση του Τσε Γκεβάρα, που δούλεψε για τον Πάμπλο Εσκομπάρ, και τον ευλόγησε το Βατικανό

copyright Ap Photos 

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 19 Ιανουαρίου του 1983, όταν ο Κλαόυς Μπάρμπι, εκδόθηκε από τη Βολιβία για να δικαστεί από τους Γάλλους. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά το όνομά του και κυρίως το ανατριχιαστικό προσωνύμιό του, στοιχειώνουν το ανθρώπινο είδος...

 Ο Κλάους Μπάρμπι ήταν υπεύθυνος για 14.000 θανάτους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιστρατεύτηκε από τη CIA για να πολεμήσει τον κομμουνισμό και όταν βρισκόταν με φίλους καυχιόταν ότι βοήθησε να συλληφθή και να δολοφονηθεί ο Τσε Γκεβάρα!

Ο σαδιστής Ναζί, που στη Γαλλία τον αποκαλούσαν Ο Χασάπης της Λυών, οδηγούσε οικογένειες ολόκληρες στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλλά και μετά, στην περίοδο της ειρήνης διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο εμπόριο κοκαΐνης κερδίζοντας 60 δισεκατομμύρια λιρες το χρόνο!
Αυτός ήταν σε λίγες αράδες ο Χασάπης της Λυών, που εκδόθηκε στη Γαλλία μια μέρα σαν σήμερα το 1983, δικάστηκε και φυλακίστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας το 1987.
Ας πιάσουμε το λερό κουβάρι της ζωής του Κλάους Μπάρμπι από την αρχή του.

Ο Κλάους Μπάρμπι γεννήθηκε στο Γκόντεσμπεργκ, πόλη κοντά στη Βόννη, στις 25 Οκτωβρίου 1913. Οι πρόγονοι του πατέρα του λέγονταν Μπαρμπιέ και είχαν εγκατασταθεί στη Γερμανία από Γαλλία μετά την Επανάσταση του 1789, παρά τη γαλλική του καταγωγή, ο Μπάρμπι, μεγάλωσε μαθαίνοντας να μισεί τους Γάλλους. Ο πατέρας του είχε πολεμήσει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απ' τον οποίο είχε γυρίσει αλκοολικός και με ένα σοβαρό τραύμα στο λαιμό.

Όταν δεν έγινε ιερέας συμμάχησε με τον Σατανά

Το όνειρο του Μπάρμπι ήταν να σπουδάσει θεολογία κι όταν δεν το κατάφερε συμμάχησε με τον Σατανά! Στρατολογήθηκε στις Υπηρεσίες Ασφαλείας (SD) των Ες-Ες, ενώ πλήρες μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος έγινε το 1937. Το Νοέμβριο του 1942 μετατέθηκε στη Λυών ως επικεφαλής της Γκεστάπο με τον βαθμό του λοχαγού, αφού νωρίτερα είχε θητεύσει στο Άμστερνταμ και στη Ντιζόν. Εγκατέστησε το διοικητήριο στο ξενοδοχείο Τερμινούς και έμεινε στην Ιστορία για τα αποτρόπαια βασανιστήρια, στα οποία υπέβαλε αδιακρίτως άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν καταθέσεις που μιλούν για ακραίες σεξουαλικές κακοποιήσεις, ηλεκροπληξίες και σπάσιμο οστών των κρατουμένων στα κελιά της Γκεστάπο. Και μάλιστα πολλοί υποστήριξαν ότι ο ίδιος ο Μπάρμπι υπέβαλλε σε βασανηστήρια τους κρατουμένους.

Η... επιστράτευση από τη CIA

Όταν τέλειωσε ο Πόλεμος, και παρά το γεγονός ότι είχε οδηγήσει ολόκληρες οικογένειες σε στρατόπεδα θανάτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες τον στρατολόγησαν ως κατάσκοπο της CIA και τον φυγάδευσαν λαθραία στη Βολιβία, όπου βοήθησε όπου ηγήθηκε ενός σκληρού και βάναυσου συστήματος διακίνησης ναρκωτικών.
Ο δημοσιογράφος Γουόρεν Μάνγκερ της Daily Mirror πήρε συνέντευξη από τον αμερικανό δημοσιογράφο Πίτερ ΜακΦάρεν, ο οποίος συνέγραψε μια βιογραφία του Κλάους Μπέρμπι που με τον τίτλο: «The Devil's Agent».

Με αυτό το διαβατήριο διέφυγε ο Μπάρμπι στη Βολιβία. /copyright Ap Photos
Με αυτό το διαβατήριο διέφυγε ο Μπάρμπι στη Βολιβία. /copyright Ap Photos
«Ο Μπάρμπι μπορεί να μην εμπλέκεται με φυσική παρουσία στη μεταφορά τόνων ναρκωτικών, αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου κοκαΐνης στη Βολιβία, το Περού και την Κολομβία, είπε ο ΜακΦάρεν. «Ο Μπάρμπι υπήρξε ο σύνδεσμος μεταξύ των βαρόνων της κοκαΐνης και της κυβέρνησης, του στρατού και των μισθοφόρων».

Το Βατικανό ευλόγησε τον δολοφόνο

Κάποτε κάποια στιγμή κάποιοι ανακάλυψαν ότι ο Χασάπης της Λυών, ήταν ζωντανός και μάλιστα έμμισθος υπάλληλος της CIA.
Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Κλαόυς Μπάρμπι και το γεγονός ότι θα αντιμετώπιζε δίωξη για τα φρικτά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης για τους θανάτους 14.000 ανθρώπων, η CIA ζήτησε τη βοήθεια του Βατικανού για να αλλάξει το όνομά του σε Κλάους Άλτμαν και να τον φυγαδεύσει στη Βολιβία το 1951.

Ο Κλάους Μπάρμπι κατά τη διάρκεια της δίκης του. /copyright Ap Photos
Ο Κλάους Μπάρμπι κατά τη διάρκεια της δίκης του. /copyright Ap Photos
Ο Μπάρμπι έφτασε στη Βολιβία, έγινε συνταγματάρχης στον βολιβιανό στρατό όπου είχε υπό τις διαταγές του, τους τρομοκράτες που ονομάζονταν Fiances of Death (Αρραβωνιαστικοί του Θανάτου). Επίσης έκανε αυτό που γνώριζε άριστα: παρείχε συμβουλές στον βολιβιανό στρατό σχετικά με τις τεχνικές ανάκρισης και βασανιστηρίων! Ο Μπάρμπι συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο διαβόητους βαρόνους ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Πάμπλο Εσκομπάρ, τον οποίο - όπως λέγεται – προμήθευε με όπλα.
Ο Μπάρμπι γινόταν παρανοϊκός με την ιδέα ότι θα επικρατούσαν οι αντάρτες που ευαγγελίζονταν τον κομουνισμό. Έτσι με τη βοήθεια της CIA και του βολιβιανού πολέμαρχου Ρομπέρτο Σουάρες Γκόμεζ οργάνωσαν πραξικόπημα και ανέβασαν τον Γκαρσία Μέτζα Τεχάδα στον προεδρικό θώκο. Τα χρήματα για την οργάνωση, εκτέλεση και επιτυχία του πραξικοπήματος, όλα προέρχονταν από το εμπόριο κοκαΐνης!
Ο Κλάους Μπάρμπι κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους δρόμους της Λα Παζ και μάλιστα έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης κι αυτός και η σύζυγός του.

Όταν έπεσε η χούντα έπεσε κι ο Μπάρμπι

Μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, ο Μπάρμπι εκδόθηκε στη Γαλλία το 1983 για να δικαστεί. Μέχρι τότε στα 70 του, παρέμεινε αμετανόητος για τα εγκλήματά του, δηλώνοντας: «Όταν σταθώ ενώπιον του θρόνου του Θεού θα κριθώ αθώος».


 Η δίκη έγινε το 1987 στη Λυών και μαγνητοσκοπήθηκε λόγω της ιστορικής σημασίας της. Ο Μπάρμπι αντιμετώπισε συνολικά 41 κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, βασισμένες στις καταθέσεις Γάλλων αντιστασιακών και Εβραίων. Η υπερασπιστική γραμμή του, στηρίχτηκε περισσότερο σε δικονομικά ζητήματα, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της έκδοσής του, παρά στα γεγονότα. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούλιο του 1987. Πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα από λευχαιμία και καρκίνο στη σπονδυλική στήλη στο κελί του.

Η προκλητική περίπτωση του Μπάρμπι και ο ρόλος των ΗΠΑ

Να τονιστεί εδώ ότι, Οι περισσότεροι Ναζί που διέφυγαν τη σύλληψη, έφυγαν με διάφορους τρόπους στη Νότια Αμερική, αλλά έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Κλάους Μπάρμπι έγινε δημόσιο πρόσωπο. Αυτό κάνει την περίπτωσή του μοναδική. Έζησε δίχως τον παραμικρό κίνδυνο στη Βολιβία, για περισσότερα από 30 χρόνια! Από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέχονται για την ζωή και το έργο του Χασάπη της Λυών μετά το τέλος του Πολέμου. Και ποιος θα τις εγκαλέσει;

Πηγή: ethnos.gr

 

1 σχόλιο:

(3)