Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Στα φαρμακεία από σήμερα Self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές

Self test στα φαρμακεία από σήμερα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές

 

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου μπορούν να προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί τα πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες των εβδομάδων λειτουργίας των σχολείων από 24 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως το self test πρέπει να κάνουν για την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες και οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι μαθητές.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Πού δηλώνουμε το self test

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν δυο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)