Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επτά επιλογές Μητσοτάκη που δείχνουν «ανοσία αγέλης»

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επτά επιλογές Μητσοτάκη που δείχνουν «ανοσία αγέλης»

 

Όλο και πιο έντονα μπαίνει στην αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ η «ανοσία αγέλης» ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας.

Το συμπέρασμα αυτό, στο οποίο έχουν καταλήξει ο Αλέξης Τσίπρας με το επιτελείο της Κουμουνδούρου και τους επιστήμονες εντός και εκτός think tank με τους οποίους έχει καθημερινή επικοινωνία, δεν εδράζεται μόνο στην παντελή απώλεια ελέγχου της πανδημίας, που κάθε μέρα καταρρίπτονται αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους. Αλλά κυρίως στις επιλογές που έχουν γίνει, ειδικά τον τελευταίο μήνα, οι οποίες σύμφωνα με την ανάγνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνουν απλά ανικανότητα αλλά επιλογή.

Η «ανοσία αγέλης» με στρατηγική υποβάθμιση της πανδημίας (ως μία απλή γρίπη) και των συνεπειών της, την οποία μέχρι στιγμής έχουν ακολουθήσει πέραν της Σουηδίας (στο πρώτο κύμα της πανδημίας), κυρίως κράτη με κυβερνήσεις με alt right χαρακτηριστικά, με ενδεικτικότερα τα παραδείγματα Τραμπ και Μπολσονάρου σε ΗΠΑ και Βραζιλία αντίστοιχα, τεκμηριώνεται σύμφωνα με την Κουμουνδούρου από τις εξής αποφάσεις:

1. Άνοιγμα σχολείων όπως ακριβώς έκλεισαν με διατήρηση του πρωτοκόλλου 50+1. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που όχι μόνο έχει αλλά διατηρεί κιόλας εν μέσω έξαρσης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Ο», με τους ειδικούς – ακόμα και εντός της Επιτροπής - να προειδοποιούν πως από μόνο του αυτό το πρωτόκολλο μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη της διασποράς σε ολόκληρη την κοινότητα. Ενδεικτικό είναι ότι πριν την «Ο» ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε μαθητές (100.000 κρούσματα σε 3 μήνες λειτουργίας σχολείων), ενώ με τη νέα μετάλλαξη τα κρούσματα είναι δεδομένο πως θα πολλαπλασιαστούν στις ηλικίες 0-17, μεταφέροντας τον ιό σε γονείς και παππούδες μέσα στα σπίτια.

2. Παντελής έλλειψη πρωτοκόλλου για το τι θα συμβεί για τους γονείς όσων μαθητών θα νοσήσουν, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην δουλειά τους ενώ έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με το παιδί τους που νοσεί.

3. Μείωση των απαιτούμενων ημερών καραντίνας για όσους εργαζόμενους νοσούν από τις 10 στις 5 μέρες. Πρόκειται για ένα αίτημα μεγάλων εταιριών που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, το οποίο υιοθετήθηκε αυτομάτως και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επιστήμονες προειδοποιούν πως κατά την 5η μέρα είναι εξαιρετικά πιθανό ο ασθενής ακόμα και ασυμπτωματικός να μεταδίδει ακόμα τον ιό, με ενδεχόμενη επιστροφή του στην κοινωνική και επαγγελματική «κανονικότητα» να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά.

4. Άρνηση για συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, με το «πλαφόν» στα 47 ευρώ κατόπιν σφοδρών πιέσεων να χαρακτηρίζεται κοροϊδία. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που οι πολίτες ωθούνται να πληρώνουν υπέρογκες αποζημιώσεις για διαγνωστικό έλεγχο, που θα έπρεπε να γίνεται από την Πολιτεία και με δωρεάν συνταγογράφηση και από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος δυνατός έλεγχος και ιχνηλάτηση της πανδημίας. Χαρακτηριστικό των κυβερνητικών χειρισμών και της κερδοσκοπίας με τα PCR ήταν το χθεσινό κυβερνητικό φιάσκο με τις τιμές των αντίστοιχων τεστ από ελληνικές εταιρίες στην Κύπρο, που δεν ξεπερνούν τα 25 ευρώ.

5. Ανυπαρξία ελέγχων αρμόδιων υπηρεσιών και του ΣΕΠΕ στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που μετά τα σχολεία και τα ΜΜΜ αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης του ιού.

6. Το γεγονός ότι όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, για να αποζημιωθεί κάποιος από τον ΕΦΚΑ για την αναρρωτική άδεια δεν αρκεί το rapid ή το μοριακό test, αλλά απαιτείται γνωμάτευση γιατρού! Πρόκειται επί της ουσίας για αντικίνητρα προς τους εργαζόμενους στη δήλωση της ασθένειας.

7. Σταδιακή διολίσθηση κυβερνητικών στελεχών με αφορμή την έξαρση της μετάλλαξης «Ο» στην επιχειρηματολογία ανορθολογιστών πως πρόκειται για μία γρίπη πλέον με ήπια νόσηση, την ώρα που επιστήμονες αλλά και ο ίδιος ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εξαιρετικά δυσμενούς εξέλιξης, και την ίδια ώρα αυξάνονται κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

1 σχόλιο:

  1. Με γίδια βγήκαν κυβέρνηση, λογικό να θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν αγέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)