Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Error 404: «Ανεβοκατέβηκε» άρθρο του ellinika hoaxes που διαψεύδει Μητσοτάκη για PCR

Aίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δημοσίευμα των ellinika hoaxes που αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με την συνταγογράφηση των μοριακών διαγνωστικών ελέγχων (PCR), αφού είχε δημοσιευθεί, κατέβηκε, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε ξανά.
Ειδικότερα, το άρθρο είχε τίτλο «Εξέταση των δηλώσεων του πρωθυπουργού για τη συνταγογράφηση τεστ PCR σε ευρωπαϊκές χώρες», και ανέφερε πως πολίτες των χωρών του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου μπορούν ύστερα από επικοινωνία με τον προσωπικό τους ιατρό να λάβουν συνταγή ή παραπεμπτικό για τη διενέργεια δωρεάν PCR tests σε δημόσιες ή συνεργαζόμενες με το δημόσιο ιδιωτικές δομές.
Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR). Έτσι, το δημοσίευμα τόνιζε πως υπάρχει «μίξη γεγονότων και παραποιήσεων». Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απαντώντας στην επισήμανση ότι θα μπορούσε να συνταγογραφείται το μοριακό τεστ, είπε: «Μα δεν συνταγογραφείται σε καμία χώρα της Ευρώπης». Και όταν ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην Αυστρία, ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Μπορεί, ενδεχομένως, αλλά δεν είναι ο κανόνας».
Αν λοιπόν αναζητούσε κανείς το άρθρο, ενώ στη μηχανή αναζήτησης της Google εμφανιζόταν κανονικά, αν κανείς πατούσε το λινκ, τότε εμφανιζόταν μια λευκή σελίδα που έγραφε: «404: Δε βρέθηκε. Η σελίδα που αναζητάτε δεν βρέθηκε. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση ή δείτε τα τελευταία άρθρα».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έπειτα από λίγη ώρα, και αφού οι πληροφορίες του άρθρου είχαν δημοσιοποιηθεί σε πολλές ιστοσελίδες, ανέβηκε ξανά στην ιστοσελίδα των ellinika hoaxes, αναφέροντας πως η δήλωση του πρωθυπουργού «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

 

1 σχόλιο:

(3)