Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Το μέτρο που δεν καταργείται σε μπαρ και εστιατόρια το Σαββατοκύριακο

Το μέτρο που δεν καταργείται σε μπαρ και εστιατόρια το Σαββατοκύριακο

Τεστ θεωρείται το Σαββατοκύριακο που έρχεται για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς μετά από ένα μήνα άρθηκαν σημαντικοί περιορισμοί στην εστίαση. Συγκεκριμένα η μουσική επέστρεψε στην εστίαση, το ωράριο καταργήθηκε, όμως ένα μέτρο παραμένει για όσους διασκεδάσουν σε εστιατόρια και μπαρ.

Συγκεκριμένα, στα μαγαζιά εξακολουθούν να μην επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως προς το παρόν δεν υπάρξει καμία επιπλέον χαλάρωση τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, δεν ελήφθη απόφαση για αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα. Συνεπώς, οι φίλαθλοι θα καταλαμβάνουν μόνο το 10% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα πως θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα. Ωστόσο, όπως έκρινε η Επιτροπή, αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Ποια μέτρα ισχύουν ακόμα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

  1. Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους - εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  2. Πληρότητα 10% στα γήπεδα
  3. Απαγορεύονται οι όρθιοι στην εστίαση

Ποια μέτρα ισχύουν μόνο για ανεμβολίαστους

  • Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν κλειστό χώρο. Για παράδειγμα, τα σινεμά και θέατρα είναι με 100% πληρότητα όμως μόνο για εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)