Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Ταυτοποιήθηκε το DNA του 23χρονου σε στυλιάρι

Δολοφονία Άλκη: Ταυτοποιήθηκε το DNA του 23χρονου σε στυλιάρι

 

Σαρωτικοί έλεγχοι  σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Συνελήφθησαν 2 άτομα


Γενετικό υλικό του 23χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και DNA του 19χρονου θύματος βρήκαν οι αρχές σε ξύλινο στυλιάρι που εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

Ο πρώτος έλεγχος στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο 23χρονος ήταν ανάμεσα στα άτομα που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον νεαρό φοιτητή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο Άλκης Κ. εκτός από το μαχαίρωμα στη μηριαία αρτηρία που προκάλεσε την αιμορραγία που επέφερε τον θάνατό του, είχε και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τα βίαια χτυπήματα που δέχτηκε.

Βρέθηκε και δεύτερο όπλο στο σημείο του εγκλήματος

Εντωμεταξύ, δύο ημέρες μετά την τραγωδία, μια ματσέτα μισού κιλού, η οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης, βρέθηκε λίγα μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε ο 19χρονος.

Το όπλο, 44 εκατοστών, εκ των οποίων 30,5 είναι η λεπίδα, εντοπίστηκε κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, από έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού και έναν οδοκαθαριστή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν το μαχαίρι. Πλέον εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο, το είχε πάνω του κάποιος από τους δράστες την δολοφονικής επίθεσης.

Τα ευρήματα από το «ντου» της ΕΛΑΣ στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν στυλιάρια και κράνη, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή από το σύνδεσμο των Αμπελοκήπων.Τα παραπάνω ευρήματα θα σταλθούν για εξέταση.

Έφοδος και σε συνδέσμους του Άρη και του Ηρακλή

Ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έρευνας για άλλους συμμετέχοντες στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Τα ευρήματα από τους σαρωτικούς ελέγχους σε συνδέσμους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Πολλά τα ευρήματα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την έφοδο σε πλήθος συνδέσμων οπαδών στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν στυλιάρια και κράνη, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή από το σύνδεσμο των Αμπελοκήπων. Τα παραπάνω θα σταλθούν για εξέταση.

Έφοδος έγινε και σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη, κοντά στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε με τους αστυνομικούς να βγαίνουν με τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες, μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν και εντός του συνδέσμου φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)