Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ν. Τζανάκης: Θα έχουμε σύντομα και νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

 

 Σοκ! Η πανδημία δεν σεβάστηκε την πρόβλεψη του Άδωνι !

 Ν. Τζανάκης:Τo δυσμενέστερο σενάριο είναι να υπάρξει πιθανότητα υποτροπιασμού κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών

 
Πριν ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2022 ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκπομπή του ΑΝΤ προέβλεψε ότι "σε 1-1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει και ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά (video)"
 
Είναι γνωστό ότι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη διαθέτουν «μάστερ» όχι μόνο στην επιδημιολογία-λοιμωξιολογία αλλά και «διδακτορικό» στη... μελλοντολογία.
 
Φτύνοντας τον κόρφο του και χτυπώντας ξύλο, ο  Άδωνις Γεωργιάδης για ακόμη μία φορά είχε επιχειρήσει να πείσει τότε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
 
Οι λόγοι για τους οποίους η πανδημία δεν σεβάστηκε την εν λόγω πρόβλεψη παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

 
 

Τη βεβαιότητα ότι θα εμφανιστεί και νέο στέλεχος του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας μάλιστα για «κύμα πάνω στο κύμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή. Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του" προειδοποίησε.

Εξέφρασε την ελπίδα "το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ", αλλά επισήμανε ότι είναι κατά ενός απαγορευτικού, λέγοντας πως "δεν πρέπει να κλείσουμε, αλλά να πάρουμε στοχευόμενα μέτρα με την κοινωνία έξω".

Τα δύο σενάρια

Ο καθηγητής έκανε λόγο για δύο σενάρια, το ένα να μην πέσουμε σε κρούσματα όλο το Φεβρουάριο, ή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με 15.000 έως 20.000 κρούσματα κινητούς μέσους όρους, και τo δυσμενέστερο σενάριο, να υπάρχει πιθανότητα υποτροπιασμού κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών.

Τόνισε δε ότι "στην Κρήτη έχουμε τουλάχιστον 90% Όμικρον και στις νοσηλείες και στα κρούσματα, σιγά σιγά και στις ΜΕΘ". "Προφανώς η Όμικρον, δεν έχει την ίδια νοσηρότητα με τη Δέλτα, αλλά και με μειωμένο ρυθμό θα δώσει νοσηλείες" εξήγησε.

"Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δε φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω" σημείωσε

Πηγή: efsyn.gr & imerisia.gr

3 σχόλια:

  1. Μπουμπούκο βάλε την πανδημία στο αρχείο.
    😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 105 ανθρωποι πέθαναν στο Ματι και το κανανε σημαία, οτι φταιει η Δουρου και ο συριζα. Τωρα καθε μερα πεθαίνουν πάνω απο 100 στους διαδρόμους και στα ραντζα εξω απο τις αχρείαστες (?) Μ.Ε.Θ. (όπως λένε) με αμετρητους απολυμμένους υγειονομικούς και ω του θαύματος ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. Και ενώ ξέρανε στην Θασσαλονικη ποιοί είναι οι δολοφόνοι, τους άφησαν ελευθερους και ανεμπόδιστους να σκοτώσουν ένα ΑΘΩΟ ΠΑΙΔΙ. Και τωρα βγαίνουν και λενε οτι θα παταξουν το εγκλημα στην κολομβία της ευρώπης. Καθάρματα φασίστες άχρηστοι κυριολεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)