Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Στους συλληφθέντες ο «διαφυγών» αλλοδαπός, θέμα χρόνου η σύλληψη ακόμα ενός υπόπτου

 

Απολογείται σήμερα ενώπιον ανακριτή ο 23χρονος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη στην Θεσσαλονίκης. Μέσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση είναι και ο θεωρούμενος ως διαφυγόν στην Αλβανία.

Στο εξωτερικό και στην Αλβανία κατέφυγε τελικά όχι ο νεαρός που μέχρι χθες φωτογραφίες του δημοσιευόταν στον ελληνικό τύπο αλλά ο Ρότζερς Ντεμιράζι εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα, ενώ ένταλμα έχει εκδοθεί και για έναν Έλληνα ακόμη που προσωρινά διαφεύγει της σύλληψης, έχει φύγει από την Θεσσαλονίκη, αλλά έχει ταυτοποιηθεί και η σύλληψή του είναι υπόθεση χρόνου.

Οι οκτώ συλληφθέντες στην χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας, σε αντίθεση με τον πρώτο συλληφθέντα φαίνονται «προθυμότεροι» να μιλήσουν για το τι ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ και κυρίως να διευκρινίζουν ποιος κρατούσε το φονικό όργανο. Αστυνομικοί πάντως έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι οι απαντήσεις θα δοθούν κυρίως από την ιατροδικαστική υπηρεσία καθώς όλοι οι νεαροί ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και στυλιάρια ή όπως χαρακτηριστικά μας ελέχθη «όλοι είχαν κάτι στα χέρια» στη διάρκεια της επίθεσης που έκαναν στον Άλκη και τους φίλους του.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν οι οκτώ από τους κρατούμενους για την υπόθεση «δείχνουν» ως δράστη τον 21χρονο Έλληνα. Σε όλους θα γίνει λήψη γενετικού υλικού για να εξεταστεί σε σχέση με το φονικό όργανο, που περιγράφεται ως «δρεπάνι» ή «φαλτσέτα».

Κατά την διάρκεια των συλλήψεων τέσσερις συνελήφθησαν ανά δύο σε δύο διαφορετικά σπίτια, οι άλλοι κατά μόνας στα σπίτια τους. Όλοι έδειξαν ότι περίμεναν την στιγμή της σύλληψης, κανένας δεν έδειξε έκπληξη, κανένας δεν «λύγισε» και αντιμετώπισαν με συναισθηματική ψυχρότητα όσα συνέβησαν. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κατατείνουν στο γεγονός ότι παρά την συνεχιζόμενη έρευνα για αυτόν που κρατούσε το φονικό όπλο, όλοι θα κατηγορηθούν για συναυτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συλληφθέντες προέρχονται από την ανατολική Θεσσαλονίκη, σε πείσμα όσων πίστευαν –και κάποιοι έγραφαν- ότι προερχόταν από τις δυτικές συνοικίες της πόλης. Στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μικροαστικές οικογένειες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)