Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Συνελήφθησαν τρεις από τους πέντε δραπέτες βαρυποινίτες στην Κρήτη

Χανιά: Συνελήφθησαν τρεις από τους πέντε δραπέτες βαρυποινίτες

 

Συνελήφθησαν πριν από λίγη ώρα στο Ηράκλειο οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους, που είχαν αποδράσει τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο δραπετών, με τις αναζητήσεις να επικεντρώνονται στο Νόμο Ηρακλείου. Νωρίτερα οι αρχές είχαν εντοπίσει δύο οχήματα διαφυγής που εγκατέλειψαν οι κακοποιοί σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, μετά την απόδραση των κρατουμένων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος συνολικά πέντε αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος, ενώ ταυτόχρονα για τρείς από αυτούς (έναν αξιωματικό και δύο κατώτερους), ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το προφίλ των «πέντε»

Οι 5 βαρυποινήτες έφτασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου με το πλοίο της γραμμής. Ηταν προγραμματισμένη η μεταγωγή τους από τον Κορυδαλλό στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς, όμως επειδή τα Σαββατοκύριακα η γραμματεία των φυλακών είναι κλειστή, οδηγήθηκαν αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όπου θα έμεναν μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Λίγες ώρες πριν, οι κακοποιοί κατάφεραν να δραπετεύσουν, κόβοντας τα κάγκελα από τις τουαλέτες στα κρατητήρια που βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Πρόκειται για έναν 34χρονο από το Πακιστάν, που έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για ισάριθμες ανθρωποκτονίες, έναν 43χρονο Αλβανό που επίσης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, για συμμετοχή σε ληστεία μετά φόνου, ένα 32χρονο ομοεθνή του που εξέτιε ποινή για ληστεία και δύο άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 29 και 34 ετών, με καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)