Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Πέτρο Δούκα – «Οι δηλώσεις του δεν έχουν σχέση με τις αρχές μας» (video)

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Πέτρο Δούκα – «Οι δηλώσεις του δεν έχουν σχέση με τις αρχές μας» 

Νέο βίντεο καίει και τον Γεωργαντά

 Η Ν.Δ. διέγραψε τον «γαλάζιο» δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης.

Αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία έπειτα από όσα έγιναν στη σύσκεψη της Σπάρτης που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, παρουσία του τοπικού δημάρχου Πέτρου Δούκα και του –ήδη τέως– υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, και τις αποκαλύψεις για τις «τσάντες με λεφτά» που «γύρισαν» τις εκλογές το 2007.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Λιβανού από τον υπουργικό θώκο, ενώ λίγες ώρες αργότερα, η Ν.Δ. διέγραψε και τον «γαλάζιο» δήμαρχο.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., προσπαθώντας να διαψεύσει τον δήμαρχο που την... «κάρφωσε».


Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκε η αντίδραση τής τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, ο Π. Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους...», προσθέτοντας ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%...».


Αρνητική αίσθηση προκάλεσε και η απαράδεκτη αντίδραση του Σπ. Λιβανού που μίλησε για «εποποιία» (δείτε το παραπάνω βίντεο).

Αξίζει να τονιστεί ότι στις πυρκαγιές του 2007 είχαν σκοτωθεί συνολικά 84 άνθρωποι, από τους οποίους οι 49 στην Ηλεία.

Το «κάρφωμα» από τον δήμαρχο Σπάρτης και οι κυνικές ομολογίες είχαν ως αποτέλεσμα μια ομοβροντία πυρών κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με νόημα ότι «η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο».

► Λίγο μετά την παραίτηση του κ. Λιβανού, είδε το φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο που καίει τον αντικαταστάτη του, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος –σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση της Ν.Δ.– ζήτησε από στελέχη της Αυτοδιοίκησης (που ανήκουν στη Ν.Δ.), να πιέσουν όσους πολίτες έχουν ωφεληθεί από το κόμμα της Συγγρού.

 Πραγματικά, δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την παραίτηση (παραίτηση;) του κ. Λιβανού και βλέπουμε τον νέο υπουργό, σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση της ΝΔ να ζητά από στελέχη της Αυτοδιοίκησης (που ανήκουν στη ΝΔ), να πιέσουν τους πολίτες που «πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ ή μπήκαν σε προγράμματα Stage από τη ΝΔ» και να τους «υπενθυμίσουν πως έχουν ωφεληθεί από τη Νέα Δημοκρατία» και «πρέπει να ανταποδώσουν στο κόμμα με τις υπηρεσίες τους ως εκλογικοί αντιπρόσωποι αλλά και να κινητοποιήσουν «τους γονείς τους» ώστε να ψηφίσουν ΝΔ.


Συγκεκριμένα ακούγεται ο κ. Γεωργαντάς να λέει: «Ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων, των δημοτικών συμβούλων των αντιδημάρχων σε πόλεις και χωριά είναι καθοριστικός. Επίσης καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις επί ΝΔ (συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι μπήκαν στα Stage), σε αυτούς να θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία! Πρέπει να γίνουν εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει... Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί! Αυτοί που επί κυβέρνησης ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ. Σε αυτούς μπορούμε να το υπενθυμίσουμε λίγο πιο... απτά! Οτι έχουν υποχρέωση να παν να ψηφίζουν!»

Έτσι βγαίνουν κυβερνήσεις! Τα είπε ξεκάθαρα και ο κ. Λιβανός και ο νέος υπουργός κ. Γεωργαντάς... Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Να τον «παραιτήσει» πριν αναλάβει καλά καλά; Αφού τις ίδιες αλήθειες είπε με τον κ. Λιβανό...

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοποίηση του εν λόγω βίντεο:

«Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την παραίτηση του κ. Λιβανού κι ένα νέο κρεσέντο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού είδε το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από τον αντικαταστάτη του τον κ. Γεωργαντά. Σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. φαίνεται να λέει ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να υπενθυμίσουν πριν από τις εκλογές σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. το γεγονός ότι ωφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις της είτε με διορισμούς είτε με συμβάσεις. Για να δούμε αν ο κατά τα άλλα εύθικτος κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό. Λίγο δύσκολο βέβαια γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι μαζί στα σπίτια τους»

Πηγή: efsyn.gr

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ψηφισαν και θα συνεχισουν να ψηφίζουν, αφού ειναι πελατειακό το συστημα και ετσι κερδιζουν τις εκλογές, δυστυχώς για εμάς αλλα και γιαυτούς, αφου ουσιαστικά και αυτοί ζημιώνουν.

      Διαγραφή

(3)