Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Σάλος με μέλος ελληνικού συγκροτήματος – Καταγγελίες «φωτιά» για παιδοφιλία

Σάλος με μέλος ελληνικού συγκροτήματος – Καταγγελίες «φωτιά» για παιδοφιλία 

 

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικη αναμένεται να καθίσει σήμερα γνωστός ροκ καλλιτέχνης κορυφαίας ελληνικής μπάντας.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» η υπόθεση έλαβε χώρα σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής το φθινόπωρο του 2011. Η οικογένεια της ανήλικης, που είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του ντράμερ.

Ο κατηγορούμενος, και λόγω της αναγνωρισιμότητάς του αλλά και καθώς είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, θεωρείτο από τους γείτονες πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Οι γείτονες άφηναν τα παιδάκια τους να παίζουν έξω από το σπίτι του, καθώς ο ίδιος τούς έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη και τα απασχολούσε ευχάριστα. Ο χωματόδρομος που ένωνε τα λιγοστά σπίτια ήταν στην ουσία μια μεγάλη αυλή και τα παιδάκια της περιοχής μπαινόβγαιναν με σχετική άνεση στα σπίτια των γειτόνων, εν γνώσει των γονιών τους, όπως και του ίδιου. Ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2013, όταν η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε ότι κάτι «περίεργο» είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού και ενός άλλου ανηλίκου.

Το δημοσίευμα της Espresso.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου, δίνοντας το έναυσμα στη μητέρα της 8χρονης να διερευνήσει, εάν είχε συμβεί κάτι και στο παιδί της. Το κοριτσάκι, ξεπερνώντας την αρχική ντροπή του, αποκάλυψε ότι «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον πωπό, και κουνούσε τα δάχτυλά του», ενώ άλλες φορές «της έπιανε το χέρι και τοέβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», «ενώ χάιδευε με τα χέρια του» το στήθος της. Αυτός ο εφιάλτης σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα συνέβαινε, όπως προέκυψε, συστηματικά, κι έτσι οι γονείς, συγκλονισμένοι, οδήγησαν το παιδί τους ελάχιστες ημέρες αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Εκεί, η μικρή εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, όπως προβλέπεται, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα και η ανήλικη κατέθεσε τι της συνέβαινε «με τελευταία φορά μία μέρα πριν της πει η μαμά της ότι δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί».

«Στην προκειμένη περίπτωση, οι Αρχές λειτούργησαν υποδειγματικά. Κατέγραψαν την πρωτογενή μαρτυρία ενός κοριτσιού Β΄ Δημοτικού, αφού πρώτα αξιολογήθηκε η αντιληπτική του ικανότητα, περιγράφηκαν οι γενετήσιες πράξεις, ο τρόπος και οι περιστάσεις τέλεσής τους, καθώς και η συχνότητά τους.

Οι κρατούσες έρευνες και η βιβλιογραφία αναφέρουν ότι η αξιοπιστία ενός παιδιού τέτοιας ηλικίας, όταν η κατάθεσή του ληφθεί μεθοδολογικά σωστά, είναι ανάλογη εκείνης ενός ανηλίκου» σημειώνει στην «Espresso» ο συνήγορος των γονέων της ανήλικης Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Όμως, ο αγώνας της οικογένειας για να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος και «επώνυμος» γείτονας ήταν μόλις στην αρχή του.

Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί. Όμως, ο εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ανεπέρειστο στον νόμο και ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποία οδήγησε σε παραπομπή του μουσικού τον Αύγουστο του 2017.

Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Σήμερα, όμως, έφτασε η ώρα για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό και θα κριθεί η τύχη του μουσικού.

Ο καλλιτέχνης πρωτόδικα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά που του καταμαρτυρεί».

Η μητέρα της μικρής, μίλησε στην «Espresso» και ζητά δικαίωση: «Σήμερα, η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε ο κατηγορούμενος με την παράνομη πράξη του, την οποία τελούσε για καιρό, το φέρει ακόμη και σήμερα. Της προκάλεσε σε μια ευαίσθητη ηλικία μοιραία σύγχυση για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, σύγχυση για το πότε ένας ενήλικος δείχνει άδολη τρυφερότητα και πότε αρρωστημένη σεξουαλικότητα, πότε γίνεται κάτι “για παιχνίδι” και πότε συνιστά σεξουαλική παραβίαση. Ενώ είναι άριστη μαθήτρια και συγκροτημένη έφηβος, αντιμετωπίζει δυσκολίες να εμπιστευθεί το άλλο φύλο και αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από τον νόμο, αυτός είναι ελεύθερος. Λαμβάνει ακόμη και σήμερα ψυχολογική υποστήριξη. Έχει τόσο εμένα όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει».

Πηγή: Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)