Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ Γεώργιος Μακράκης, το σχέδιο νόμου αντί να προβλέπει την ενίσχυση της στήριξης των ανέργων προβλέπει την τιμωρία τους αφού νομίζει κανείς ότι διαβάζει ποινικό κώδικα και όχι ρυθμίσεις για την ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Ο Γιώργος Μακράκης επεσήμανε ότι καθαιρούνται οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο διοικητικό συμβούλιο και διορίζονται golden boys, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κατήγγειλε και το πυροτέχνημα Χατζηδάκη για τους πλούσιους ανέργους, επισημαίνοντας πως σε σύνολο 1.150.000 ανέργων, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως 40.000 εντοπίστηκαν με εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε αυτά τα 40.000 άτομα χρησιμοποιούνται σαν «όχημα» για να επιβάλει η κυβέρνηση κυρώσεις στους υπόλοιπους πραγματικά ανέργους που είναι 1.110.000.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας ισχύουν, ήδη, εισοδηματικά κριτήρια που είναι εισόδημα όχι πάνω από 10.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Μακράκης κατήγγειλε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καταργούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΟΕΑΔ.

Όσον αφορά στην αλλαγή του ονόματος του Οργανισμού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ο πρόεδρος των εργαζομένων αναρωτήθηκε σε τι αποσκοπεί τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια για τη διαφημιστική προβολή του ΟΕΑΔ και μόνο φέτος δαπανήθηκαν 1.320.000 ευρώ. Η αλλαγή του ονόματος θα απαιτήσει νέα κονδύλια για logo και νέα επικοινωνιακή προβολή.

Πηγή: thepressproject.gr