Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν

 

 

Οι προϋποθέσεις για τα επόμενα βήματα με την Τουρκία στην αιχμή της επικοινωνίας Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. 


 Κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αρχίσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για το τετ α τετ του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και θα εργάζεται από το σπίτι του, θα ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα στις 18.00 με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι σε μία πρώτη αντίδραση χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, και ειδικά για τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη διοργάνωση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας», ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έστω και με καθυστέρηση, ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού του πρωθυπουργού, θα είναι με τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 19.00. Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της 'γαλάζιας πατρίδας' ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός προτίθεται να ενημερώσει διεξοδικά τους πολιτικούς αρχηγούς τόσο για το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση, όσο κυρίως για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τα δύο βήματα που συμφωνήθηκαν με τον κ. Ερντογάν, δηλαδή, νέος γύρος για τα ΜΟΕ και διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Αυτό, άλλωστε, αναμένεται να προκρίνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στην επικοινωνία τους με τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και για τη συζήτηση που έγινε με τον Τούρκο ηγέτη για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, όπως επίσης και για τις νέες ενεργειακές προκλήσεις, για τις οποίες πάντως, φαίνεται ότι δεν υπήρξε διεξοδική συζήτηση με τον κ. Ερντογάν.

Αύριο θα ακολουθήσουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τον Γ.Γ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στις 10.00 το πρωί, με τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στις 10.30 και τον αρχηγό της ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στις 11.30. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)