Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

 

 

 Διακόπηκαν για αύριο οι συνομιλίες Μόσχας-Κιέβου.

 Διακόπηκαν γύρω στις 4 το απόγευμα οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, που βρίσκονταν στον 4ο γύρω τους με σκοπό την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για κατάπαυση του πυρός.

Τη διακοπή ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, διευκρινίζοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη.

«Έγινε τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για πρόσθετη εργασία στις υποομάδες εργασίας και διευκρίνιση επιμέρους ορισμών. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις...», έγραψε στο Twitter.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές αν υπήρξε κάποια πρόοδος από τη σημερινή συνάντηση.

Νωρίτερα, ο ίδιος, σε άλλο μήνυμά του ανέφερε πριν την έναρξη του τέταρτου γύρου συνομιλιών πως η συζήτηση είναι δύσκολη.

«Διαπραγματεύσεις. Γύρος τέταρτος. Για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφάλειας. Δύσκολη συζήτηση. Παρόλο που η Ρωσία καταλαβαίνει την ανοησία των επιθετικών ενεργειών της, συνεχίζει ακόμα να έχει την ψευδαίσθηση ότι οι 19 μέρες βίας απέναντι σε ειρηνικές πόλεις είναι η σωστή στρατηγική», είχε γράψει.

«Δύσκολες» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις και ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι «πρέπει να αντέξουμε και να παλέψουμε για να κερδίσουμε, για να επιτύχουμε μια ειρήνη που αξίζει στους Ουκρανούς, μια έντιμη ειρήνη με εγγυήσεις ασφάλειας για το κράτος μας, για τον λαό μας. Και για να τις θέσουμε γραπτώς σε διαπραγματεύσεις, δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε σε ένα διάγγελμα μέσω βίντεο.

Ο Ζελένσκι θα μιλήσει μέσω βίντεο στο αμερικανικό Κογκρέσο την Τετάρτη

Εντωμεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος θα μιλήσει μέσω βίντεοσύνδεσης στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 9 το πρωί τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη, δήλωσαν σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι σε κοινή επιστολή τους προς τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές.

«Το Κογκρέσο παραμένει ακλόνητο στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία καθώς αντιμετωπίζει τη βάρβαρη και διαβολική επιθετικότητα του Πούτιν και να εγκρίνει νομοθεσίες για να παραλύσει και να απομονώσει τη ρωσική οικονομία καθώς και να παράσχει ανθρωπιστική, ασφάλεια και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία», ανέφεραν στην επιστολή τους. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)