Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ανδραβίδα: Νέες ανατριχιαστικές πτυχές της τετραπλής δολοφονίας - Ψυχρός και αμετανόητος ο δράστης

Ανδραβίδα: Νέες ανατριχιαστικές πτυχές της τετραπλής δολοφονίας - Ψυχρός και αμετανόητος ο δράστης

 

 

 Οι σοκαριστικές περιγραφές του δράστη στην απολογία του στον ανακριτή και οι άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του φρικιαστικού εγκλήματος στην Ανδραβίδα, συγκλονίζουν.

 Δολοφόνησε το άτυχο ζευγάρι γιατί «έκλειναν το ρεύμα και το νερό» στην ηλικιωμένη μητέρα του, έπνιξε τα δύο ανήλικα παιδιά τους γιατί βρισκόταν «σε σύγχυση», επέστρεψε ατάραχος στον τόπο του εγκλήματος… «για να βάλει φαγητό και νερό στο σκύλο». Στυγνός, οξύθυμος και αποφασισμένος, ο 60χρονος δράστης της στυγερής τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα, ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια, μετά από μια ασήμαντη διαφωνία. Εξαφανίστηκε για να αποφύγει τη σύλληψη, έκρυψε το φονικό όπλο, καθώς όπως είπε το έβλεπε σαν «απειλή» για να κάνει και άλλο κακό. Οι σοκαριστικές περιγραφές του δράστη στην απολογία του στον ανακριτή και οι άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του φρικιαστικού εγκλήματος, συγκλονίζουν.

«Συμπλοκή»… εν ώρα ύπνου

«Έχω κάνει φυλακή. Δεν με νοιάζει τίποτα, δεν ακούω τίποτα, θα κάνω ότι γουστάρω», φέρεται να είπε ο 32χρονος άνδρας από την Αλβανία στον 60χρονο, σε έναν από τους συχνούς καβγάδες που είχαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δράστης. «Έκλειναν το ρεύμα και το νερό στην μητέρα μου», επανέλαβε στον ανακριτή, περιγράφοντας την αφορμή που προκάλεσε τους σχεδόν καθημερινούς διαπληκτισμούς με το ζευγάρι. Το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης, η ηλικιωμένη γυναίκα που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τα θύματα, κάλεσε το γιό της και τον ενημέρωσε πως δεν είχε ρεύμα και νερό στο σπίτι. Αυτό το τηλεφώνημα φαίνεται ότι οδήγησε στο φονικό κρεσέντο του 60χρονου. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο δράστης, αφού λογομάχησε αρχικά τηλεφωνικά με τον 32χρονο, στη συνέχεια κατευθύνθηκε οπλισμένος προς το σπίτι του. Όπως είπε το ζευγάρι το άνοιξε την πόρτα και λίγο αργότερα μετά από νέο καβγά, ήρθε στα χέρια με τον άνδρα, τον οποίο πυροβόλησε θανάσιμα δύο φορές με το εννιάρι πιστόλι του. Με μια ακόμα σφαίρα σκότωσε και την 39χρονη γυναίκα.

Τους ισχυρισμούς του 60χρονου για καβγά και συμπλοκή, «ακυρώνουν» τόσο η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και η διπλή αυτοψία που έγινε στο χώρο του εγκλήματος. Το ζευγάρι φαίνεται ότι δολοφονήθηκε στο κρεββάτι του σπιτιού, ενώ βρισκόταν σε φάση ύπνου. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εντόπισαν την μεγαλύτερη ποσότητα αίματος στα σεντόνια, ενώ βρέθηκε τρύπα σε μαξιλάρι, χωρίς όμως να υπάρχουν κηλίδες αίματος πάνω σε αυτό, πιθανό δείγμα της χρησιμοποίησης του, ως σιγαστήρα. Παράλληλα οι αρχές εκτιμούν ότι μπήκε στο χώρο από την αποθήκη ιδιοκτησίας του, που συνδέεται με την κατοικία. Σε αυτή την αποθήκη, μέσα σε ένα τρέιλερ, βρέθηκαν οι σοροί του ζευγαριού, καθώς ο 60χρονος επιχείρησε να τους ξεφορτωθεί. Λίγα μέτρα δίπλα, ο δράστης είχε αφήσει το πτώμα του τρίχρονο αγοριού, καθώς η άφιξη του 10χρονου γιού της άτυχης γυναίκας από την Αλβανία στο σπίτι, φαίνεται ότι ανέκοψε τα σχέδια του. Το ανήλικο αγόρι, βρήκε νεκρό τον μόλις 1,5 ετών αδερφό του, τον πήρε στα χέρια του και φωνάζοντας «βοήθεια», έτρεξε σε κοντινή επιχείρηση.

Αποφασισμένος να σκοτώσει

Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που του είχε δώσει ένα παλιός γνωστός του, ο 60χρονος λίγες ώρες μετά το άγριο έγκλημα αναζήτησε καταφύγιο σε σπίτι στην Πάτρα. Στο λεβητοστάσιο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, έκρυψε το φονικό όπλο. Όπως είπε στον ανακριτή ήθελε να «φύγει» από πάνω του, καθώς ένιωθε «απειλή», ότι ενδεχομένως θα έκανε κι άλλο κακό. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που πυροβολούσε άνθρωπο, σύμφωνα με τα όσα λένε και έχουν καταγγείλει στις αρχές, παλιοί γνώριμοι του δράστη. Δύο από αυτούς υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν τα αναίτια πυρά του 60χρονου, όμως γλύτωσαν από θαύμα, χωρίς να τραυματιστούν σοβαρά. Για το «αμαρτωλό» παρελθόν του, ο δράστης είχε οδηγηθεί στο παρελθόν ενώπιον της δικαιοσύνης, όμως αυτό δεν περιόρισε τις «επιθετικές» του συμπεριφορές. Πλέον, μετά τη στυγερή δολοφονία και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή – εισαγγελέα, είναι κάτοικος φυλακών Κορυδαλλού.

«Ήμουν σε σύγχυση…»

«Δεν ξέρω πως έγινε, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Σε τι σύγχυση βρισκόμουν και έγινε τόσο κακό…». Σε μια…σύγχυση απέδωσε την στυγερή δολοφονία των δύο αγοριών ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών ο μακελάρης της Ανδραβίδας, απολογούμενος στον ανακριτή, προσθέτοντας ότι: «θα ζητήσω συγχώρεση μόνο από το Θεό,, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να με συγχωρέσει κανένας άλλος». Η σύγχυση, δεν εμπόδισε τον 60χρονο άνδρα να προκαλέσει ασφυξία και στα δύο παιδιά, «διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών», σύμφωνα με την έκθεση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα. Λίγη ώρα πριν κόψει το νήμα της ζωής των αγοριών, είχε σκοτώσει σε διπλανό δωμάτιο και τους γονείς τους.

Ο «φιλόζωος»… βασανιστής ζώων

«Δεν γύρισα στο σπίτι για να πάρω χρήματα, αλλά για να βάλω φαγητό και νερό στον σκύλο μου», είπε ο 60χρονος στον ανακριτή, εξηγώντας τους λόγους που επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Η παρουσία του στο σπίτι του, ήταν αυτή που οδήγησε τελικά στην σύλληψη του, καθώς οι αρχές μπόρεσαν να τον εντοπίσουν λίγες ώρες αργότερα στο Μιντιλόγλι Αχαΐας. Η… «ευαισθησία» του δράστη, έρχεται σε αντιδιαστολή με τις περιγραφές κατοίκων της Ανδραβίδας, που κάνουν λόγο για ένα άτομο που συχνά βασάνιζε ζώα. Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές, δεν δίσταζε ακόμα και να πυροβολεί τετράποδα με κυνηγετικό όπλο, σε κοινή θέα.

 
Πηγή:  ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)