Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατροπή με την Άνγκελα Μέρκελ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατροπή με την Άνγκελα Μέρκελ

 

 

 Ξανά στο προσκήνιο η Μέρκελ και αυτή τη φορά για ειδική αποστολή στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

 Προς ενεργό ρόλο στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας φαίνεται πως οδεύει η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ δεν αποκλείεται να δούμε την πρώην καγκελάριο σε ρόλο διαμεσολαβητή κάτι που ο ίδιος τάχθηκε δημόσια υπερ. «Ναι ένας από τους πιθανούς υποψήφιους θα μπορούσε να είναι η πρώην καγκελάριος 'Άνγκελα Μέρκελ» είπε.

Ο διεθνής διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα η οποία θα γίνει αποδεκτή και σεβαστή και από τις δύο πλευρές, τόνισε ο κ. Ροτ και ερωτώμενος αν θα μπορούσε να είναι η 'Ανγκελα Μέρκελ σε αυτόν τον ρόλο, δήλωσε ότι «με τις διασυνδέσεις και την εμπειρία της, θα ήταν σίγουρα πιθανή υποψήφια», αλλά ο ίδιος δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία τους συνάντηση τον Αύγουστο του 2021 η κ. Μέρκελ είχε πει ότι «ακόμη και εάν έχουμε βαθιές διαφορές, μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», με τον Πούτιν να της απαντά: «Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους για μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά. Και αυτό και χάρη στις δικές σας προσπάθειες κατά την διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών με την ιδιότητα της ομοσπονδιακής καγκελαρίου. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι για μας ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μετά την Κίνα», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ραντεβού τους δεν αποτελούσε μια «τυπική αποχαιρετιστήρια συνάντηση, ενόψει της αποχώρησης της Μέρκελ από την καγκελαρία, καθώς «πρέπει να συζητηθούν πολλά ζητήματα». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)