Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Αν είχαμε νέο Τσέρνομπιλ τι θα έκαναν οι Δυτικοί; Θα κάθονταν στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον απολαμβάνοντας το θέαμα; Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει μία πολύ σοβαρή κουβέντα (ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), με τον πρόεδρο της Φινλανδίας. Αναμένεται ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα θυμώσουν πολύ τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρώνς, η οποία είναι πολύ ισχυρή και πλαισιώνεται από την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα θα ήθελε να μετατρέψει τη Φινλανδία σε μία Ουκρανία. Και για να μην παρεξηγηθώ, επιθυμεί μία άβουλη χώρα που δεν θα αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

Αυτό αναγκάζει τη Φινλανδία να αναζητήσει προστασία από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Θυμίζω ότι η Ρωσία ανακοίνωσε πως η ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες.

  • Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.
  • Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ενώ η ουκρανική άμυνα αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή, αλλά και για τις νέες κυρωσεις που έρχονται σύντομα:

Κατά τα άλλα: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του αξιωματούχου του Πενταγώνου, που περιλάμβανε πολλές ειδήσεις.

Η γνωστή ρωσική πομπή αρμάτων μάχης, πυροβολικού, προμηθειών και στρατιωτών συνεχίζει να έχει μήκος 60 χιλιομέτρων. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα περίπου από το Κίεβο.

Αλλά έχει ενδιαφέρον ότι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε στο MSNBC ότι οι Ουκρανοί χτύπησαν την πομπή και την ανάγκασαν να σταματήσει.

Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή η πομπή ακινητοποιήθηκε από Ουκρανούς, οι οποίοι ανατίναξαν μία γέφυρα και εκτέλεσαν επιθέσεις εναντίον οχημάτων.

Να επαναλάβω ότι αυτές είναι πληροφορίες που δίνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο:

Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρέχουν πληροφορίες στους Ουκρανούς και πραγματικά τους βοηθούν να αμυνθούν απέναντι στη Ρωσία. Και τονίστηκε αυτό επειδή χθες έγινε ένας χαμός και είχαμε καταγγελίες και από τη Γερουσία ότι η Ουάσιγκτον δεν δίνει πλέον πληροφορίες στους Ουκρανούς.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε ότι δεν πέταξε πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας ούτε ένα αμερικανικό αεροπλάνο, ούτε βρίσκονται στο έδαφος της χώρας Αμερικανοί στρατιώτες.

  • Θα έλεγα ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις επί εναλλακτικών σχεδίων και των επιλογών που έχουν οι Δυτικοί. Αυτό κανουν οι σοβαρές χώρες…
  • Μερικοί αναλυτές ερωτούν: Αν είχαμε σήμερα το πρωί νέο Τσέρνομπιλ τι θα έκαναν οι Δυτικοί; Θα κάθονταν στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον απολαμβάνοντας το θέαμα;

Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση χθες για τη Λευκορωσία, το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι η χώρα προετοιμάζεται να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία. Όμως το έδαφος της χώρας χρησιμοποιείται για την εκτόξευση πυραύλων.

Το Πεντάγωνο υποστηρίζει -κάτι που δεν το έχουμε δει ακόμα- ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας είναι ισχυρή και διαθέτει αρκετά πολεμικά αεροπλάνα και πολεμικά ελικόπτερα, όπως και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο εξακολουθεί να διατηρεί τη συνολική αεροπορική υπεροχή. Είναι κάτι που δεν το βλέπουμε επί του πεδίου.

Με τον τρόπο που μίλησε ο αξιωματούχος, εικάζουμε ότι η νότια Ουκρανία μπορεί να πέσει στους Ρώσους πολύ σύντομα. Αλλά, στο βορρά, τα προβλήματα είναι μεγάλα και η Ρωσία δεν έχει επιτυχίες.

Για το πυρηνικό εργοστάσιο: Το Πεντάγωνο λέει πως δεν γνωρίζει ποιος έχει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού. «Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας απασχολούν», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Χαρακτήρισε δε απερισκεψία της Μόσχας τον βομβαρδισμό αυτού του πυρηνικού  σταθμού.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)