Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

«Αδειάζει» Μπάιντεν ο Μακρόν: Εγώ δεν θα έλεγα χασάπη τον Πούτιν

«Αδειάζει» Μπάιντεν ο Μακρόν: Εγώ δεν θα έλεγα χασάπη τον Πούτιν
 

New York Post: H oμιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία ήταν μια καταστροφή

 
Ηχηρή αντίδραση του γάλλου προέδρου στην επίθεση που εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Αμερικανό πρόεδρο ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν εμφανίστηκε αντίθετος με την «λεκτική κλιμάκωση» με τη Μόσχα και τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», για τον χαρακτηρισμό »χασάπης» για τον Πούτιν, σε συνέντευξή του στο France 3.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» για να υπάρξει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

 

 

New York Post: H oμιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία ήταν μια καταστροφή

New York Post: H oμιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία ήταν μια καταστροφή
Επικρίσεις για την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία

«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Αυτή ήταν η βασική ατάκα από την ομιλία Μπάιντεν στην επισκεψή του στη Βαρσοβία.

Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η ατάκα του αμερικανού προέδρου μετά την παρέμβαση του Λευκού Οίκου περί αλλαγής καθεστώτος στη Μόσχα και ότι ο πρόεδρος δεν είπε αυτό που τελικά... είπε.

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία σε μια προσπάθεια να καλύψει τον αμερικανό πρόεδρο.

Πάντως, η New York Post δεν άφησε ασχολίαστη την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία και μέσα από ένα άρθρο γνώμης δεν δίστασε να την χαρακτηρίσει «καταστροφική».

Όπως γράφει ο Μichael Goodwin στη Νew York Post, «πώς στο διάολο δεν είδε κανείς τη φράση αυτή του προέδρου που δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο; Ακόμα κι αν οι λογογράφοι τα θαλάσσωσαν, κανείς στο Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή το Πεντάγωνο δεν διάβασε το τελικό προσχέδιο; αναρωτιέται ο Goodwin.

Mήπως ήταν ιδέα του ίδιου του προέδρου να προσθέσει αυτή τη φράση;

Όπως και να έχει, κατά τη Νew York Post η ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία ήταν μια καταστροφή, σημειώνει η New York Post.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)