Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Το Κρεμλίνο προτείνει λύση τύπου «Αυστρίας» ή «Σουηδίας» για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο προτείνει λύση τύπου «Αυστρίας» ή «Σουηδίας» για την Ουκρανία

 

 

Το Κρεμλίνο προτείνει λύση τύπου «Αυστρίας» ή «Σουηδίας» για την Ουκρανία.


Ως πιθανή λύση για την ουδετερότητα της Ουκρανίας, που απαιτεί η Μόσχα, χαρακτήρισε το ουδέτερο καθεστώς της Σουηδίας ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδεχόμενος ότι η ιδέα αυτή είναι ήδη στο τραπέζι.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η ιδέα της δημιουργίας μιας αποστρατιωτικοποιημένης Ουκρανίας όπως αυτή της «Αυστρίας» ή της «Σουηδίας» θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συμβιβασμός για να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, οι όροι της αποστρατικοποίησης που θα περίμενε η Ρωσία δεν είναι ακόμη σαφείς. Ωστόσο η Ουκρανία θα έχει ακόμα τις δικές της ένοπλες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία έχει δικό της στρατό, αλλά δεσμεύεται σε ουδετερότητα από τη Συνθήκη του 1955 και το σύνταγμά της. Μέσα από αυτό απαγορεύεται η είσοδος σε στρατιωτικές συμμαχίες αλλά και η δημιουργία ξένων στρατιωτικών βάσεων στο αυστριακό έδαφος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η Ουκρανία ακολουθήσει μια παρόμοια ρύθμιση, είναι πιθανό η Ουκρανία να μην μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)