Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΣΚΑΪ: Απίστευτη «εξήγηση» Οικονόμου για τη φτηνή βενζίνη στην Κύπρο – «Δεν έχει πουθενά ΜΜΜ» (video)

 

 

Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για την ακρίβεια στα καύσιμα.

Ο Δημήτρης Οικονόμου σε μια προσπάθεια να απαντήσει γιατί στην Κύπρο η βενζίνη είναι πολύ φτηνότερη υποστήριξε ότι εκεί δεν υπάρχουν καθόλου Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου ανέφερε το παράδειγμα της Κύπρου, στην οποία η βενζίνη κινείται γύρω στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Οικονόμου που του είπε: «Άσε την Κύπρο ρε Βαγγέλη, η Κύπρος είναι άλλη περίπτωση. Δεν συγκρινόμαστε με την Κύπρο. Η Κύπρος δεν έχει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πουθενά. Το ξέρεις αυτό;», με τον Άρη Πορτοσάλτε να συμφωνεί μαζί του.

Ακούγοντας αυτό ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Τι λέτε ρε παιδιά; Δεν έχει λεωφορεία η Κύπρος; Έχω πάει», με τον Δημήτρη Οικονόμου να του απαντά: «Δεν έχει Βαγγέλη ούτε αστικά, ούτε υπεραστικά και πριμοδοτεί την βενζίνη. Ρώτα τους Κύπριους!».


Βέβαια αυτό προφανώς δεν ισχύει καθώς μια τουριστική χώρα όπως η Κύπρος προφανώς διαθέτει δίκτυο ΜΜΜ ακόμη κι αν αυτό δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους ντόπιους…

Η αλήθεια για τη φτηνή βενζίνη στην Κύπρο

Η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ψήφισε, πριν λίγες ημέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ομόφωνα νόμο για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με έναρξη ισχύος από την 8η Μαρτίου έως και την 1η Ιουνίου, ώστε να περιοριστεί η άνοδος των τιμών για τους Κύπριους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα η Κύπρος μείωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο σημείο που επιτρέπεται με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό είναι τα 0,36 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη και τα 0,33 ευρώ/λίτρο για το πετρέλαιο.

Μάλιστα, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω φόρος ήταν ήδη από τους πιο χαμηλούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πριν από την αλλαγή, στη βενζίνη ήταν 0,43 ευρώ/λίτρο).

H μείωση του φόρου κατανάλωσης θα είναι 7 σεντ το λίτρο στη βενζίνη και το diesel, η οποία αυξάνεται στα 8,3 σεντ το λίτρο συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Παράλληλα, μειώθηκε και ο φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,4 σεντ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Πηγή: topontiki.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά κάνει και λέει ό,τι λέει.
    Τα ΝουΔουζωα κατεβάζουν ό,τι τους σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)