Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός στην περιοχή μας το Σάββατο 30/4 (video)



 

Συννεφιά από το πρωί με τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση  με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Όσο θα βραδιάζει τόσο πιο άστατος ο καιρός με διάσπαρτες βροχές και μπόρες


Το επόμενο 24ωρο θα υπάρχει καιρική αστάθεια κυρίως στη Μακεδονία, στα βορειότερα βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και στην Ήπειρο με κάποιες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ανοίγματα με αραιή συννεφιά και κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, η οποία θα διατηρηθεί στα νότια νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Αττική θα ξεκινήσει με αραιές συννεφιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές και κάποια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα κυρίως τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες, όμως όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και μετέπειτα τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι ολοένα και μεγαλύτερα ενώ θα βελτιωθεί και η διαύγεια.
Ο άνεμος θα είναι βορεινός αρκετά ενισχυμένος στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία μέσα στη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα έχει άστατο καιρό με κάποιες τοπικές βροχές ή μπόρες οι οποίες θα διατηρηθούν και τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Καθώς θα βαδίζουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες πεδινές και παράκτιες περιοχές και τα όποια φαινόμενα εκείνες τις ώρες θα πρέπει να εντοπίζονται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας στα ορεινά. Όσο θα βραδιάζει τόσο πιο άστατος θα γίνεται ο καιρός και από το βράδυ αναμένονται κάποιες μπόρες, ίσως και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι στα 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία στους 14 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)