Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ο υιός Μητσοτάκη βολεύτηκε στην Ε.Ε. ως βοηθός Ισπανού ευρωβουλευτή;

 

Κύρτσος: «Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή ο γιος Κυριάκου θα μάθει πολλά»

 
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ιδιαίτερα την ώρα που η ανεργία των νέων σαρώνει στη χώρα, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει «καραμέλα» το brain drain και την ανάγκη της επιστροφής καταρτισμένων νέων εργαζόμενων στη χώρα μας.

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον γιο του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να έχει προσληφθεί ως συνεργάτης σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονζάλεθ Πονς, γνωστού για την προ τεσσάρων ετών επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ένα πρόσωπο με το ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήκει στην ομάδα με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Documento, ο γιος του πρωθυπουργού είχε προσληφθεί ως ασκούμενος στη θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήδη του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι, όπως αναφέρει το avgi.gr, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Ο ίδιος, μάλιστα, αρνείται πως έχει υπάρξει μεσολάβηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να προσληφθεί ο γιος του στην ευρωβουλή.

Εκείνο που είναι σίγουρο, πάντως, είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ιδιαίτερα την ώρα που η ανεργία των νέων σαρώνει στη χώρα μας, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2019 «καραμέλα» το brain drain και την ανάγκη της επιστροφής καταρτισμένων νέων εργαζόμενων στη χώρα μας.

 

Αιχμηρή ανάρτηση Κύρτσου: «Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή ο γιος Κυριάκου θα μάθει πολλά»

 

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση μέσω twitter σχολίασε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος τη… δουλειά που έπιασε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή.

Ο Γ. Κύρτσος έγραψε:

«Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή ο γιός Κυριάκου, θα μάθει πολλά. Ο τ. βασιλιάς Χουάν Κάρλος αυτοεξόριστος λόγω μιζών. Ο πρώην ταμίας Λαϊκού Κόμματος στη φυλακή για μίζες. Ο Κασάντο, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος αποπέμφθηκε. Συγκρούστηκε με την περιφερειάρχη Μαδρίτης για μίζες. Να τα μάθει το παιδί..»

 

Να σημειωθεί ότι το γεγονός προκάλεσε συλλογική οργή στον κόσμο των social media, όχι μόνο γιατί έπεται του διορισμού της κόρης Μητσοτάκη στην πολυεθνική CVC, η οποία εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά γιατί αποδεικνύει πως το κυβερνητικό αφήγημα περί αριστείας λειτουργεί περισσότερο ως κυβερνητικό ανέκδοτο.

Πηγή: efsyn.gr & documentonews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ούτε ο γιος του δε μπορεί να βρει δουλειά στη χώρα που κυβερνάει ο Μητσοτάκη#..............................#.
    Οι ντεμέκ λάτρεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, φορτώνουν στις πλάτες μας τον κρατικοδίαιτο Μπούλη να τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι Ευρωπαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)