Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Φυσικό αέριο: Η Γερμανία θα πληρώσει σε ρούβλια


Η Uniper, ο διαχειριστής φυσικού αερίου της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο γεγονός που διασφαλίζει τις ροές από τη Ρωσία προς τη χώρα, παρά τη διακοπή της παροχής στην Πολωνία και τη Βουλγαρία στην οποία προχώρησε σήμερα η Μόσχα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, η εταιρεία που δημοσίευσε χτες τα προκαταρκτικά αποτελέσματά της για το τρίμηνο, επιβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση να πληρώσει για το φυσικό αέριο στο πλαίσιο του σχεδίου που πρότεινε η Μόσχα, που απαιτεί πληρωμές σε ρούβλια.

Μιλώντας σε αναλυτές, η οικονομική διευθύντρια της Uniper, Tiina Tuomela, είπε ότι οι ροές μέσω Πολωνίας που προορίζονται για άλλους αποδέκτες στον βασικό αγωγό του Γιαμάλ δεν επηρεάζονται προς το παρόν.

Η ίδια είπε ότι η Uniper χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που επιτρέπει πληρωμές σε ευρώ, τα οποία μετατρέπονται σε ρούβλια από ρωσική τράπεζα, ο οποίος βάσει της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν παραβιάζει τις κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου σήμερα το πρωί στη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή δεν πλήρωσαν τον ενεργειακό κολοσσό σε ρούβλια.

Πηγή: imerisia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)