Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Fuel Pass: Εμειναν εκτός τα ΑμΕΑ που απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Μία πολύ ευαίσθητη κατηγορία πολιτών, τα ΑμΕΑ φαίνεται ότι «ξέχασαν» από τον σχεδιασμό της πλατφόρμας για το επίδομα βενζίνης, Fuel Pass, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναγνωρίζει το πρόβλημα το υπουργείο

Πολλοί δικαιούχοι της επιδότησης, οι οποίοι πληρούσαν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, αλλά είχαν κινητικές ή άλλες αναπηρίες δεν κατάφεραν να υποβάλουν την πρώτη ημέρα αίτηση στην πλατφόρμα, καθώς δεν μπορούσε να επαληθευτεί στο ειδικό πεδίο ότι έχουν την κυριότητα οχημάτων για τα οποία έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Κι αυτό διότι αυτη η κατηγορία πολιτών απαλλάσσεται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με αποτέλεσμα το σύστημα να μην τους αναγνωρίζει και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Το θέμα ανέδειξαν με αναρτήσεις τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Το «ethnos.gr» έθεσε το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ζήτημα σε στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα οποία αναγνώρισαν το πρόβλημα επισημαίνοντας ότι «θα λυθεί πολύ σύντομα».

Αρκετά προβλήματα

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της πρώτης ημέρας της υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση καυσίμων, καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαμοιρασμός των ΑΦΜ με την απόφαση να «ανοίξει» η πλατφόρμα σταδιακά δεχόμενη αρχικά μόνο τα ΑΦΜ των οποίων το τελευταίο ψηφίο ήταν 0 ή 1, το σύστημα εμφάνισε μεγάλες καθυστερήσεις με πολλούς δικαιούχους να προσπαθούν επί ώρες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που διαμαρτύρονταν και εξέφραζαν παράπονα για την πλατφόρμα καθώς τους έβγαζε σφάλμα στην αίτηση παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τις υπόλοιπες προυποθέσεις.

Οπως φαίνεται παρά το σταδιακό άνοιγμα, δεν αποφεύχθηκε η υπερφόρτωση του συστήματος, στην οποία οφείλονται πιθανότατα οι καθυστερήσεις αλλά και το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δικαιούχοι δεν μπορούσαν να αποθηκεύσουν τις αιτήσεις τους ή να ολοκληρώσουν την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων.

Χρήστης του twitter μάλιστα ανέφερε ότι το σύστημα δεν τον αναγνώριζε ως κάτοχο αυτοκινήτου, ενώ και η προσπάθειά του να καλέσει το κέντρο εξυπηρέτησης απέβη άκαρπη καθώς έδειχνε να «μιλάει» συνεχώς.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο αριθμός των αιτήσεων έως το πρωί της Τετάρτης αναμενόταν να ξεπεράσει τις 200.000.

Η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων θα συνεχιστεί και σήμερα για όσους έχουν ΑΦΜ, το οποίο λήγει σε 2 και 3. Θα ακολουθήσουν στις 28.4.2022 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5, στις 29.4.2022 όσα ΑΦΜ λήγουν σε 6 και 7 και στις 30.4.2022 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η Μαίου και εξής θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των δικαιούχων.

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)