Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Βράζει η Σωσάνδρα

 


ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ   

Έντονα είναι τα παράπονα που διατυπώνουν κάτοικοι της Σωσάνδρας για παιδική χαρά .

Από  από τις αρχές της χρονιάς  έχει κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά στην Τοπική Κοινότητα της Σωσάνδρας, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος Αλμωπίας στις 23/1/22  Από τότε καθημερινά τον χώρο επισκέπτονται πάνω από 70-80 παιδιά και γονείς. Παρόλα αυτά γύρω και μέσα στην παιδική χαρά υπάρχουν  επικίνδυνα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό. Τα σημεία αυτά προ υπήρχαν πριν την δημιουργία της παιδικής χαράς και κανείς υπεύθυνος δεν φρόντισε να επιδιορθώσει.

 

Τις τελευταίες μέρες στην είσοδο της παιδικής χαράς είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανέφερε «Απαγορεύεται η είσοδος, χώρος εργοταξίου»(πλέον δεν υπάρχει) και η οποία έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και εκνευρισμό στους κατοίκους, αφού κάποιοι θυμήθηκαν να απαγορεύσουν την είσοδο 5 μήνες μετά την δημιουργία του χώρου.

 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά ως προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, καθώς και τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος 5 μήνες μετά δεν έχει παραδοθεί επίσημα τον χώρο προς χρήση.

 

Οι κάτοικοι  της Σωσάνδρας  εύλογα ρωτάν :

 

Ποιοι θυμήθηκαν μετά από πέντε μήνες να χαρακτηρίσουν τον χώρο εργοτάξιο, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα καθημερινά μέσα παίζουν παιδιά;

 

Ποιοι αποποιούνται ευθυνών σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου παιδιού, με την τοποθέτηση της συγκεκριμένης πινακίδας;

 

Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει ότι γονείς και παιδιά δεν θα μπουν στον χώρο παρα την απαγόρευση;

 

Πότε επιτέλους θα παραδοθεί επίσημα προς χρήση η παιδική χαρά;

 

 

 

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης που ρωτήθηκε σχετικά από τοπικό μέσο (Aridaia365 )   φέρεται να διαβεβαίωσε  ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί το έργο και να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά που υπάρχουν στον χώρο. 
 Άλλες  πληροφορίες φέρουν τον  Αντιδήμαρχο να τραβά τον δικό του δρόμο  και τον Δήμαρχο να μην είναι σε θέση να  του ζητήσει  να πράξει τα αυτονόητα.  Αυτό συμβαίνει και με άλλα έργα.  Ο Δήμαρχος όμως ο οποίος τον έχει επιλέξει ως Αντιδήμαρχο , έχει την πλήρη ευθύνη για τις όποιες δυσλειτουργίες δημιουργούνται.













 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΛΩΣΗΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΡΕΡΗ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)