Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

TikTok: Ανησυχία για τον θάνατο 10χρονης που συμμετείχε σε «blackout challenge» - Αγωγή της οικογένειάς της κατά της πλατφόρμας

Η εφαρμογή του TikTok (AP Photo/Kiichiro Sato, File)

 

Η οικογένεια ενός 10χρονου κοριτσιού, που στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου στο πλαίσιο ενός «challenge» του TikTok, μηνύει την πλατφόρμα βίντεο για αμέλεια και «ελαττωματικό σχεδιασμό».

 Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια βρέθηκε αναίσθητη στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας της μητέρας της στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Κρεμάστηκε από έναν ιμάντα τσάντας αφού είδε βίντεο που αφορούσαν ένα «blackout challenge» στη σελίδα «For You» της εφαρμογής, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πενσιλβάνια.

Η πρόκληση ενθαρρύνει τους χρήστες να ασφυκτιούν, να λιποθυμούν και να ανακτούν μετά τις αισθήσεις τους, μπροστά στην κάμερα.

 Η μητέρα της Nylah, Tawainna, λέει ότι η εταιρεία ευθύνεται για τον θάνατό της, επειδή το περιεχόμενο «εμφανίστηκε μπροστά της», όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Πέρυσι, ένα 12χρονο αγόρι πέθανε αφού χρησιμοποίησε ένα κορδόνι παπουτσιού για να πνιγεί για την ίδια πρόκληση, λέει η οικογένειά του.

 Σημειώνεται πως το 10χρονο κορίτσι δοκίμασε το «blackout challenge» στη ντουλάπα της μητέρας της, ενώ η μητέρα της ήταν κάτω. Μια εγκληματολογική ανάλυση του τηλεφώνου της έδειξε ότι η εφαρμογή ήταν σε χρήση εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της μητέρας της.

«Η Nylah υπέστη σε φρικτή ταλαιπωρία καθώς πάλευε και πάλευε για να αναπνεύσει», αναφέρεται στην αγωγή της οικογένειας. Η Tawainna βρήκε την κόρη της και της έκανε πολλαπλές προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι.

Η Nylah πέρασε πέντε ημέρες στην παιδιατρική ΜΕΘ και πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

 Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)