Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Προκλητικές δηλώσεις Μπαλάσκα περί χρήσης αστυνομικής βίας για αφισοκολλήσεις και σπρέι

Στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανεξέλεγκτης χρήσης αστυνομικής βίας ο Μπαλάσκας ανακοίνωσε την πρόθεση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ θα παρεμβαίνουν δια της ράβδου ακόμα και σε περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και χρήσης σπρέι.

Συγκεκριμένα ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στο ΑΠΘ υπογράμμισε πως «σε οτιδήποτε το οποίο θίγει τον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία, η αστυνομία έχει άμεση αρμοδιότητα να παρέμβει και να επέμβει».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η ουσία είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση της -πανεπιστημιακής αστυνομίας – η ταμπακιέρα είναι η διαφύλαξη του χώρου των πανεπιστημίων. Είναι τα σπρέι, οι αφίσες, οι καταστροφές, ξηλώματα των πορτών», αξιολογώντας τη διαφύλαξη του χώρου παραπάνω από την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως η διαφύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου εναποφύονταν στις πανεπιστημιακές αρχές. Το πανεπιστήμιο διαχρονικά σημαίνει δημοκρατία, άσυλο και ελευθερία της έκφρασης. Η εμπλοκή των αστυνομικών αρχών στον πανεπιστημιακό χώρο και η χρήση αστυνομικής βίας εντός του αντανακλά στο πειθαρχικού και τιμωρητικού χαρακτήρα αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί δόγματος νόμου και τάξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)