Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αποζημίωση 140.000 ευρώ για θάνατο μουσικού μετά το εμβόλιο AstraZeneca στη Βρετανία

Αποζημίωση 140.000 ευρώ για θάνατο μουσικού μετά το εμβόλιο AstraZeneca στη Βρετανία
 

  Η πρώτη αποζημίωση που δίδεται στη Βρετανία για θάνατο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η αρραβωνιαστικιά του μουσικού της ροκ Lord Zion θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που θα λάβει 140.000 ευρώ (120.000 λίρες) ως αποζημίωση για τον θάνατο του 48χρονου από θρόμβο μετά από εμβόλιο AstraZeneca.

Ο τραγουδιστής, γνωστός ως Lord Zion, αρρώστησε και υπέφερε από πονοκέφαλο στις 13 Μαΐου πέρυσι - οκτώ ημέρες μετά το πρώτο εμβόλιο, στο Penrith Auction Mart στην Cumbria. Πέθανε στο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, στις 19 Μαΐου.

Η αρραβωνιαστικιά του, Βίκι Σπιτ, 39 ετών, που είχε περάσει μόνο μια νύχτα μακριά του στα 21 χρόνια που ήταν μαζί, είπε ότι η ζωή της «έσπασε σε ένα εκατομμύριο κομμάτια».

Τώρα θα λάβει 120.000 λίρες ως αποζημίωση που σχετίζεται με το εμβόλιο της Covid-19.

Πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία

θάνατος εμβόλιο AstraZeneca, αποζημίωση

Ο 48χρονος μουσικός της ροκ πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία δύο εβδομάδες μετά το εμβόλιο AstraZeneca λόγω σπάνιων επιπλοκών που προκλήθηκαν από το εμβόλιο.

Το πιστοποιητικό θανάτου του Zion αναφέρει μια μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από αιμορραγία για τον θάνατό του, που προκλήθηκε από «επιπλοκές ενός εμβολίου για τον ιό Covid-19».

Η κα Spit υπέβαλε αίτηση για το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημιών Εμβολίου στις αρχές Ιουνίου του περασμένου έτους και της είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάμβανε αποζημίωσση με διακανονισμό.

Όπως είπε στο GB News : «Είναι το πρώτο βήμα στη μάχη. Δεν πρόκειται για χρήματα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που έχουμε χάσει. Πρόκειται για την αναγνώριση.

Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι οι χήρες και οι τραυματίες έπρεπε να παλέψουν για ένα χρόνο για να λάβουν αυτή την υποστήριξη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμη».

Το πρόγραμμα πληρωμής ζημιών εμβολίου λειτουργεί υπό την Αρχή Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του NHS.

Η πρώτη απόφαση για αποζημίωση θανάτου από εμβόλιο covid

Πήραν την απόφαση για την υπόθεση της Vikki την περασμένη εβδομάδα - η οποία θεωρείται η πρώτη του είδους της που σχετίζεται με τα τρυπήματα Covid.

Οι πληρωμές για ζημιές από εμβόλια μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να διεκπεραιωθούν, αλλά οι άνθρωποι προειδοποιούνται ότι οι αξιώσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι έλαβε την πληρωμή, η χήρα είπε ότι δεν είναι ένα αποδεκτό ποσό - καθώς έπρεπε να πάρει δάνεια όταν πέθανε η Zion καθώς το εισόδημα του νοικοκυριού της «έπεσε μαζικά».

Πάνω από 1.300 διεκδικούν αποζημιώσεις

Περισσότερα από 1.300 άτομα έχουν υποβάλει αξιώσεις ζημιών για τραυματισμούς και πένθος που σχετίζονται με τον Covid, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταβληθεί εφάπαξ ποσά.

Έχει αναφερθεί ότι πάνω από 400.000 άτομα έχουν αναφέρει παρενέργειες του εμβολίου. Το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημίας Εμβολίου δημιουργήθηκε το 1979 για να παρέχει ένα εφάπαξ ποσό εάν κάποιος είναι «βαριά ανάπηρος ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά ορισμένων ασθενειών». 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)