Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Λεφτά υπάρχουν: 7,5 δισ. για εξοπλισμούς - πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Λεφτά υπάρχουν: 7,5 δισ. για εξοπλισμούς - πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ
 
 
 
Το 3,76% του ΑΕΠ της χώρας πηγαίνει σε στρατιωτικές δαπάνες
Γράφει ο

Είναι πράγματι εντυπωσιακό-Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ:

-Η Ελλάδα εμφανίζει φέτος να δεσμεύει (και συνεπώς έως του έτους να δαπανά) 7,445 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς!

-Το ποσό αυτό πέρυσι σε 4,812 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 και σε 6,764 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, γεγονός που δείχνει πως σε καιρούς πανδημίας ή αύξηση ήταν πολύ μεγάλη για τους εξοπλισμούς, σε σχέση μάλιστα και με την υγεία, όπου είχαμε δεκάδες χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας!

-Η Ελλάδα περνά με άνεση πάνω από το στόχο του ΝΑΤΟ για 2% του ετήσιου ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, καθώς δαπανά για το σκοπό αυτό το 3,76% του ΑΕΠ της!

-Με το 3,76% η Ελλάδα είναι βρίσκεται μεταξύ των 9 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που πιάνει το στόχο του 2% του ΑΕΠ.

-Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι και πρωταθλήτρια μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς με το 3,76% ξεπερνά και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες που έρχονται δεύτερες, καθώς δαπανούν το 3,47% του ΑΕΠ της!

-Η χώρα μας, τέλος, ξεπερνά με άνεση και το δεύτερο μείζονα στόχο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που είναι το 20% του 2% του ΑΕΠ να πηγαίνει για μείζονες εξοπλισμούς.

-Η Ελλάδα, για μείζονες εξοπλισμούς, δαπανά το 2022 το 45,3% του ΑΕΠ, έστω και αν σε αυτό το στόχο λαμβάνει το …χάλκινο μετάλλιο, αφού μεταξύ των χωρών-μελών έρχεται μόλις …τρίτη!

Τώρα θα πείτε όλες αυτές οι δαπάνες είναι για την άμυνα από την Τουρκία, με την οποία είμαστε και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Φανταζόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν βάζει τους παραπάνω στόχους για να …αμυνθεί η Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά για τις δικές του στρατιωτικές επιδιώξεις!

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)