Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη: Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη: Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
 
 
 
 
Μπάιντεν και Ερντογάν θα συναντηθούν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη, όπου η Συμμαχία θα συζητήσει τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης θα λάβουν επίσης «ιστορικές αποφάσεις για την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας της Συμμαχίας».

Ο Ερντογάν κλιμακώνει πριν από το ΝΑΤΟ: Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη

Πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως είπε, αν και επιθυμεί να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν σήμερα ή αύριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, είναι κάθετος ως προς ένα πιθανό τετ-α-τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Αν και είχαμε μία στρατηγική συνάντηση υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα, ωστόσο την αφαίρεσα. Δεν γίνεται αλλιώς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Κλείσαμε εκείνη την πόρτα, μετά από αυτό οι Έλληνες θα συμμαζευτούν», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις του ανέφερε, επίσης, πως είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον «πλανητάρχη».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)