Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός στην περιοχή μας την Πέμπτη 9/6 (video)



 

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η μέρα βαθμιαία όμως θα έχει συννεφιά. Μετά το μεσημέρι θ' αρχίσει να βγάζει μπόρες και καταιγίδες. Το βράδυ πιθανότητα για περισσότερες βροχές και καταιγίδες.


Μπορεί η Πέμπτη να ξεκινήσει καλά και με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, στη συνέχεια ο καιρός αλλάζει και κυρίως την Παρασκευή στα ΒΔ της χώρας μας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αστάθεια θα έχουμε στη ΒΑ Ελλάδα και στα δυτικά γρήγορα θα συννεφιάσει. Από το μεσημέρι και μετά ηλιοφάνεια θα έχουμε στα ΝΑ της χώρας, όμως στην υπόλοιπη χώρα και από την Ήπειρο και βόρειότερα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι και την Καβάλα. Το βράδυ στα ΒΔ ο καιρός θα γίνει πιο άστατος που θα φτάσουν έως και το κεντρικό Ιόνιο και τα δυτικά της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη κεντρική Μακεδονία και θα μετατοπιστούν και πιο ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ στα 5-6 μποφόρ συτο Ιόνιο και στις δυτικές Κυκλάδες, ενώ έντονους ανέμους θα έχουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Στερεάς και στην Θεσσαλία και χρειάζεται προσοχή για δασικές φωτιές.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 31-32 βαθμούς και στα βόρεια από 25 έως τους 28, ενώ στην Κρήτη στους 30.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες συννεφιές το πρωί και θα πυκνώσουν περισσότερο. Τοπικές μπόρες ίσως έχουμε στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα έχουμε λιακάδα, αλλά από το μεσημέρι και αργότερα θα εχουμε συννεφιά. Από το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή από τα ΒΔ μπαίνει η έντονη αστάθεια στην χώρα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε στη ΒΔ Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Το Σάββατο, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα ΒΑ της χώρας, ενώ θα βρέχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την Κυριακή θα ανοίξει ο καιρός σχεδόν παντού, αλλά οι διάσπαρτες μπόρες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Τη Δευτέρα θα έχουμε περάσματα με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βόρεια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)