Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Έρχονται δίκες - Υπόλογη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η ελληνική κυβέρνηση» (video)

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Έρχονται δίκες - Υπόλογη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η ελληνική κυβέρνηση» (video)

 

Το τερμάτισε η Βούλτεψη: «Αφού τους πετάμε στη θάλασσα που είναι οι νεκροί;»

 

Σαρωτικός και αποκαλυπτικός ο βραβευμένος Έλληνας διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Kontra24 και στους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη, Μάριο Αραβαντινό και Κυριάκο Δημάγγελο.

Μια ομιλία του, Ιάσονα Αποστολοπουλου, πριν ένα μήνα στο ευρωκοινοβούλιο, που δημοσιεύθηκε προχθές από την ομάδα προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας (τη γνωστή «ομάδα αλήθειας»), αλλά και η συντονισμένη στοχοποίηση του Έλληνα διασώστη, από γνωστά ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς και από την ίδια την κυβέρνηση, οδήγησαν ακόμα και σε απειλές θανάτου εναντίον του.

Όλα αυτά επειδή δήλωσε αυτό που ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Ότι δηλαδή συνειδητά, η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιδοθεί εδώ και περίπου τρία χρόνια σε εντατικές παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και εγκλήματα κατά προσφύγων και μεταναστών.


Γιατί κυβέρνηση και ΜΜΕ στοχοποίησαν ως «προδότη», έναν Έλληνα πολίτη και βραβευμένο διασώστη


«Μιλάμε για απόλυτα δυστοπική κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Αντί να στηλιτεύονται οι δράστες των εγκλημάτων, απειλούνται και στοχοποιούνται όσοι μιλάνε γι αυτά.
Αυτό που συνέβη αυτές τις ημέρες είναι ο απόλυτος τραγέλαφος, μια παρωδία και θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα στην Ελλάδα αν το ελληνικό κράτος κάνει pushback; Είναι δυνατόν να τολμάει η κυβέρνηση να λέει ότι αυτά είναι ισχυρισμοί ή ακόμα χειρότερα συκοφαντίες, οποιουδήποτε πολίτη;», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξή του στο Kontra24, o Ιάσονας Αποστολόπουλος.


Απειλές θανάτου δέχεται ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος (εικόνες)

Συνεχίζονται οι ανατριχιαστικές απειλές κατά του Ιάσονα Αποστολόπουλου (εικόνες)


Πέταξαν μεσοπέλαγα 3 ανθρώπους στη θάλασσα αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν. Ο ένας κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή, οι άλλοι δύο δεν ήξεραν κολύμπι και πνίγηκαν

«Η κυβέρνηση ζει σε ένα matrix, μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, γιατί αυτή τη στιγμή έχει βουίξει ο πλανήτης. Όλη η Ευρώπη τα γνωρίζει. Οι παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα έχουν τεκμηριωθεί με συντριπτικά στοιχεία από δεκάδες ανεξάρτητους οργανισμούς, διεθνή ΜΜΕ, πανεπιστήμια και θεσμικά όργανα της ίδιας της Ε.Ε., όπως το ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», συνέχισε ο Έλληνας διασώστης.

«Και για να καταλάβουν και οι τηλεθεατές σας. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2022, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, εξέδωσε επιθετική προειδοποίηση για τη ραγδαία αύξηση της συνοριακής βίας στην Ελλάδα. Και επιβεβαίωσε -ο ΟΗΕ όχι εγώ- την καταγραφή 540 παράνομων επαναπροωθήσεων.

Δύο μέρες νωρίτερα από αυτό, στις 17 Φεβρουαρίου, 2022, πρωτοσέλιδο στον GUARDIAN από μια διεθνή έρευνα, που έχει τίτλο "Στην Ελλάδα συμβαίνει μια θηριωδία κατά της ανθρωπότηταςΤο Ελληνικό λιμενικό πετάει ανθρώπους στη θάλασσα χωρίς καν σωσίβιο ή μία λέμβο". Η πρακτική αυτή στην έρευνα επιβεβαιώθηκε ανώνυμα και από δύο Έλληνες λιμενικούς», υπογράμμισε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.


Παγκόσμιο ΣΟΚ: Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει δολοφονίες προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο ΟΗΕ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για βία, παράνομα pushback και θανάτους προσφύγων


Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες, τους κρατάνε σε μυστικά μέρη και το βράδυ τους βάζουν σε πλωτές σχεδίες και τους πετάνε στη μέση της θάλασσας

«Και για να μη μιλάμε στον αέρα. Στις 16 Σπετεμβρίου του 2021, τρεις άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, τους πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τους οδήγησαν σε ένα λιμάνι, τους έβαλαν σε ένα ταχύπλοο και τους πέταξαν μεσοπέλαγα στη θάλασσα αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν. Ο ένας άνθρωπος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την τουρκική ακτή, οι άλλοι δύο δεν ήξεραν κολύμπι και πνίγηκαν.
Η αποκάλυψη αυτή αναδεικνύει πως το ελληνικό λιμενικό για να μην χρησιμοποιήσει για μικρές ομάδες ανθρώπων ολόκληρη λέμβο, που κοστίζει πολύ, πετάει κατευθείαν ανθρώπους στη θάλασσα. Η έρευνα αυτή μιλάει για τουλάχιστον 11 παρόμοια περιστατικά από τον Δεκέμβρη του 2021 και 30 απ’ τον Μάιο του 2021», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας διασώστης.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ανέφερε στη συνέχεια στυγκεκριμένες έρευνες διεθνών ΜΜΕ και περιέγραψε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της διαδικασίας που ακολουθούν οι ελληνικές αρχές:

«Στις 28 Απριλίου του 2022, νέα μεγάλη έρευνα του SPIEGEL, της LE MONDE και του Lightouse Report, με στοιχεία από την ίδια την FRONTEX αυτή τη φορά. Ποιος μπορεί να πει ότι τα στοιχεία της FRONTEX είναι ψεύτικα; Η βάση δεδομένων της FRONTEX έχει καταγράψει 22 περιπτώσεις εμπλοκής της υπηρεσίας σε επαναπροωθήσεις του ελληνικού λιμενικού, πετώντας στη θάλασσα 987 πρόσφυγες.

Ποιο είναι λοιπόν το mondus operandi: Φτάνουν οι πρόσφυγες μόνοι τους στα ελληνικά νησιά, περπατάνε στις ακτές, τους βλέπουν οι ντόπιοι, οι ελληνικές αρχές τους απαγάγουν, τους κρατάνε σε μυστικά μέρη και το βράδυ υπό την απειλή των όπλων, τους βάζουν σε κάτι πλωτές σχεδίες (τα λεγόμενα liferafts) και τους πετάνε στη μέση της θάλασσας».

«Όλα αυτά που σας λέω είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση τον επικεφαλής της FRONTEX, διότι αυτά τα στοιχεία διοχετεύτηκαν στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Tα στοιχεία και οι διαρροές αυτής της έρευνας αναφέρουν ότι η Ελλάδα και η FRONTEX, όχι μόνο επαναπροωθούν παράνομα πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, αλλά και ότι το συγκαλύπτουν μεθοδικά. Αυτό οδήγησε και στην αναστολή της χρηματοδότησης της FRONTEX (σ.σ. για την Ελλάδα και την Ουγγαρία) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εδώ και ένα χρόνο έχει βγάλει πόρισμα ότι στα ελληνικά σύνορα διαπράττονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Όλα αυτά είναι ευρέως γνωστά από πληθώρα διεθνών ΜΜΕ, έχουν μιλήσει οι New York Times, η Deutche Welle, το CNN κ.ά., στην Ελλάδα όμως δυστυχώς ακόμα όποιος τα λέει αυτά είναι ύποπτος, είναι πράκτορας του Ερντογάν κ.λπ.», συμπλήρωσε


Επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο: Παραιτείται ο επικεφαλής της FRONTEX - Σε δύσκολη θέση η ελληνική κυβέρνηση


Έρχονται πολύ σοβαρές δίκες, με κατηγορίες, οι οποίες συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Για αυτό και η λύσσα της ελληνικής κυβέρνησης να φιμώσει κάθε φωνή κριτικής

Σε ερώτηση αν είναι «πράκτορας του Ερντογάν», ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απάντησε:

«Άρα με αυτή τη λογική, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Deutche Welle, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το BBC, η Κομισιόν, η Διεθνής Αμνηστία, όλοι αυτοί ξαφνικά συνωμότησαν ενάντια στο αθώο κράτος μας και έγιναν φίλοι του Ερντογάν. Δηλαδή τι συμφέρον έχει ο GUARDIAN να εφεύρει μια ιστορία κατά της Ελλάδας και να υποστηρίξει τον Ερντογάν;» ανέφερε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει ανακοινώσει ότι θα εξετάσει κατά του ελληνικού κράτους, 32 υποθέσεις παράνομων επαναπροωθήσεων. Έρχονται πολύ σοβαρές δίκες, με κατηγορίες, οι οποίες σύμφωνα με πολλούς οργανισμούς συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Για αυτό και αυτή η λύσσα της ελληνικής κυβέρνησης να φιμώσει κάθε φωνή η οποία κάνει κριτική.

Δεν είναι μόνο απεύθυνση στο ακροδεξιο ακροατήριο, είναι και αυτοπροστασία γιατί μιλάμε για πολύ βαριά εγκλήματα, τα οποία δεν παραγράφονται ποτέ», συμπλήρωσε ο Έλληνας διασώστης.


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Προδότης ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος


Όσο εγκληματικοποιείται ο πρόσφυγας, τόσο ποινικοποιούνται και αυτοί που στέκονται στο πλευρό τους. Ο πρόσφυγας έχει γίνει "λαθρομετανάστης" και ο αλληλέγγυος έχει γίνει "διακινητής".

Εδώ και καιρό συστηματικά προωθείται μία "εγκληματικοποίηση" της φιγούρας του πρόσφυγα. Στο δημόσιο λόγο δεν ακούγεται καν η λέξη πρόσφυγας. Ακούγονται οι λέξεις λαθρομετανάστης, εισβολέας, ασύμμετρη απειλή, υβριδικός πόλεμος κ.λπ. Όλη αυτή η ρητορική νομιμοποιεί ένα τέτοιο κατασταλτικό οπλοστάσιο και μια κατάσταση όξυνσης.

Το δίπολο είναι αλληλένδετο. Όσο εγκληματικοποιείται ο πρόσφυγας, τόσο ποινικοποιούνται και αυτοί που στέκονται στο πλευρό τους. Δηλαδή ο πρόσφυγας έχει γίνει λαθρομετανάστης και ο αλληλέγγυος έχει γίνει διακινητής.

Είναι υποκριτικό να λένε ότι εμείς κάνουμε προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας, όταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την Τουρκία «ασφαλή χώρα» και έτσι απορρίπτονται οι αιτήσεις για άσυλο. Ε ας αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, ή η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα και στέλνουμε τους πρόσφυγες πίσω ή είναι μια χώρα που εργαλειοποιεί το προσφυγικό και εκμεταλλεύεται δύστυχους ανθρώπους. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο πάντως», κατέληξε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

Το τερμάτισε η Βούλτεψη: «Αφού τους πετάμε στη θάλασσα που είναι οι νεκροί;»

Το τερμάτισε η Βούλτεψη: «Αφού τους πετάμε στη θάλασσα που είναι οι νεκροί;» 
Όπως και ο Κωστής Στεφανόπουλος, το 1977, που ζητούσε να δει νεκρό από το νέφος, έτσι και η Σοφία Βούλτεψη ζητά να δει τα πειστήρια για τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του ακτιβιστή – διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλου, περί pushbacks στο Αιγαίο. 
 

Πέρασαν 45 χρόνια από την αλησμόνητη ατάκα του Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος είχε πει – ως υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και υπό την πίεση των ΜΜΕ (τα οποία είχαν έναν άλλο, πιο ελεγκτικό ρόλο) – «φέρτε μου έναν νεκρό από το νέφος».

Την ίδια λογική ανέπτυξε και η Σοφία Βούλτεψη αναφορικά με τις σοβαρότατες καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων (pushbacks) στο Αιγαίο. Η υφυπουργός Μετανάστευσης, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του ακτιβιστή – διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλου, που αφορούν στα εγκλήματα της ελληνικής ακτοφυλακής, της αστυνομίας και της Frontex κατά προσφύγων και μεταναστών είπε, στον ΣΚΑΪ, με τον πλέον κυνικότερο τρόπο,: «Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα;» και συνέχισε λέγοντας «δεν κατάλαβα τι θέλει να πει, τους πετάνε στη θάλασσα και λέει ότι είναι νεκροί. Είναι δυνατόν να πετάς ανθρώπους στη θάλασσα και να μην έχεις νεκρούς;».

 Με πληροφορίες από: 2020mag.gr & ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)