Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ακίνητα: Επιστροφή προστίμων έως 14 χρόνια πίσω για αδήλωτα τετραγωνικά

Ακίνητα: Επιστροφή προστίμων έως 14 χρόνια πίσω για αδήλωτα τετραγωνικά
 
 
Τι προβλέπει η νέα διάταξη για την επιστροφή προστίμων, τελών και προσαυξήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων.

Επιστροφή προστίμων, τελών και προσαυξήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά σε ακίνητα προβλέπει διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικότερα, όσοι προχώρησαν από 1η Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου 2022 στη δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών και πλήρωσαν πρόστιμα έως και 14 χρόνια πίσω θα λάβουν πίσω τα ποσά που κατέβαλαν μετά από δική τους αίτηση.

Στη διάταξη σημειώνεται ότι η παράταση που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για τη διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη της ημερομηνίας δημοσίευσης σε νόμο της σχετικής διάταξης. Τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι πολίτες, πέραν των οφειλομένων, θα επιστραφούν μετά από αίτησή τους.

Έτσι, περισσότεροι θα μπορούν να ωφεληθούν από την ευνοϊκότερη διάταξη.

Η ρύθμιση για τη διόρθωση των τετραγωνικών που αφορά τα τετραγωνικά των ακινήτων που έχουν δηλωθεί –και με βάση τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη προς τους ΟΤΑ– παρέχει επίσης τη δυνατότητα καταβολής των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1ης Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών γι’ αυτό το διάστημα.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)