Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ασυνεπής πρωθυπουργός, ασόβαρη κυβέρνηση

Η τακτική του ΠΑΣΟΚ έναντι της απόπειρας Μητσοτάκη να φορτώσει στην αντιπολίτευση την ευθύνη για το προεκλογικό κλίμα • «Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει διακυβέρνηση, υπουργοί και βουλευτές κάνουν καθημερινά προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Α. Σπυρόπουλος • Ο εκπρόσωπος Τύπου, Δ. Μάντζος, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για διγλωσσία και παραδοξότητα

«Υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. κάνουν προεκλογική εκστρατεία αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός επιπλήττει για το προεκλογικό κλίμα την αντιπολίτευση». Στη φράση αυτή κορυφαίων κομματικών αξιωματούχων της Χαριλάου Τρικούπη συμπυκνώνεται το μήνυμα-απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην απόπειρα-τακτικισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να δικαιολογήσει τυχόν προκήρυξη πρόωρων εκλογών, φορτώνοντας την ευθύνη για την εξέλιξη στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επικεντρώνονται -όχι τυχαία- στην ανεύθυνη, όπως τη χαρακτηρίζουν, πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος υποτίθεται ότι προτάσσει ως ισχυρό του ατού το χαρτί της σταθερότητας, αλλά με τους ελιγμούς και τις παλινωδίες του τις τελευταίες εβδομάδες αποδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα αστάθειας και πολιτικής παραλυσίας. Προσπαθούν, δηλαδή, με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο, να τεκμηριώσουν την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ασυνεπής, η κυβέρνησή του μη σοβαρή και από το μέγαρο Μαξίμου καλλιεργούνται και φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες κάλπες.

Δημ. Μάντζος
«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που τη μία ημέρα λέει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του και από την άλλη έρχεται και ρίχνει το βάρος στην αντιπολίτευση για να δημιουργήσει το περιθώριο που εκείνος χρειάζεται και να πλασάρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Ελπίζουμε ότι ο τακτικισμός, από την πλευρά της κυβέρνησης, θα σταματήσει και επιτέλους θα υπάρξει σοβαρότητα. Διότι ζούμε την απόλυτη παραδοξότητα», δήλωσε σε αυτό το φόντο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος (OPEN).

Α. Σπυρόπουλος

Συγκυβέρνηση

«Ο πρωθυπουργός μίλησε για υπευθυνότητα και έχει πει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ηταν η κυβέρνηση η πρώτη που άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Αυτοί πρέπει να μας απαντήσουν αν θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές ή όχι. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει διακυβέρνηση, υπουργοί και βουλευτές κάνουν καθημερινά προεκλογική εκστρατεία», υποστήριξε από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος (ΣΚΑΪ).

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την πρόταση Τσακαλώτου για μετεκλογική συνεργασία σημείωσε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε τίποτα σχετικά με το με ποιους θα συγκυβερνήσει «και ξαφνικά εμφανίστηκε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία ο κ. Καμμένος». Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μια νέα κυβέρνηση, γι’ αυτό και καταθέτει τις θέσεις του στον ελληνικό λαό με σκοπό να λάβει «το μεγαλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και να μπορέσει να εφαρμόσει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)