Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Λέσβος: Η φωτιά μπήκε στα Βατερά - Καίγονται σπίτια

Λέσβος: Η φωτιά μπήκε στα Βατερά - Καίγονται σπίτια (φωτογραφίες, βίντεο)


Δασική φωτιά ξέσπασε στη Λέσβο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιείται άμεσα, αλλά οι φλόγες απειλούν ήδη τα πρώτα σπίτια στα Βατερά. 
 

Συναγερμός σήμανε, το πρωί του Σαββάτου (23/07), στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στη Λέσβο, με τις φλόγες να έχουν κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Περίπου στη μία το μεσημέρι η φωτιά μπήκε στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.

Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Ακόμα, όπως επισημαίνεται, στη φωτιά στη Λέσβο έγινε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Πλέον, επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επίσης, παρέχεται συνδρομή από δυνάμεις του Ε.Σ., εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

fotia lesvos

fwtia lesvos 2

Δόθηκε έντολη εκκένωσης σε περιοχή

Μάλιστα, προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών αποφασίστηκε -πριν από λίγο- από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, έπειτα από εισηγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι, στη Λέσβο, το χωριό που εκκενώνεται προληπτικά, απέχει από το μέτωπο που καίει δασική έκταση και μέχρι στιγμής δεν απειλείται. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και έχει δοθεί εντολή να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις με 3 Air Tractor από την Αγχίαλο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)