Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κατάσταση επιφυλακής...



Έτοιμοι για «μάχη» οι βουλευτές...

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν και το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς την εβδομάδα που έρχεται-την τελευταία πριν από το “κλείσιμο” της Βουλής- ψηφίζονται τέσσερα κρίσιμα νομοσχέδια ανάμεσά τους και... αυτό για το περιβάλλον.

Καλοκαιρινές κοινοβουλευτικές μάχες

Έτσι, ενώ το σενάριο προκήρυξης εκλογών τον Αύγουστο έχει αποκλεισθεί με βάση τα λεγόμενα του πρωθυπουργού οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται προτού φύγουν για ολιγοήμερες διακοπές να δώσουν μάχες σε επίπεδο κοινοβουλίου και να έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες για τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που εισάγονται σε άσχετα νομοσχέδια αλλά αφορούν πολύ σημαντικά ζητήματα.

Η Κουμουνδούρου τυπικά δεν έχει αναστείλει τον προγραμματισμό της, όμως εκ των πραγμάτων τα στελέχη της γνωρίζουν πως με το κλείσιμο της Βουλής τουλάχιστον έως την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου οι ρυθμοί θα πέσουν σημαντικά για να εντατικοποιηθούν αμέσως μετά με ορίζοντα και την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η νόσηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από κορονοϊό τροποποιεί τον σχεδιασμό των τελευταίων ημερών του κόμματος και μάλιστα έχει οδηγήσει σε αναβολή και την εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Τετάρτη στο Πάρκο Ελευθερίας (ΕΑΤ ΕΣΑ) με τίτλο “Κράτος Δικαίου σε κρίση” και με αντικείμενο τα θέματα Δημοκρατίας και θεσμών στη χώρα μας και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Θεωρητικώς η εκδήλωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ανάρρωση του Αλέξη Τσίπρα όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό για το κατά πόσο θα πρέπει μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία (η οποία χρονικά συνέπιπτε και με την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας) στην οποία θα παρέμβουν και διακεκριμένες προσωπικότητες πρέπει να γίνει τέλη Ιουλίου ή να αναβληθεί για τα τέλη Αυγούστου όταν το κόμμα θα έχει ανεβάσει ταχύτητες και θα προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ.

Ανάλογα ερωτήματα προκύπτουν και για το κατά πόσο θα δοθεί στο τέλος του μήνα τμήμα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ή αν αυτό θα μεταταθεί για το τέλος του καλοκαιριού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως από την στιγμή που οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, τώρα δεν υπάρχει λόγος να ανακοινωθεί  το 80% των ψηφοδελτίων όπως σχεδιαζόταν αλλά αν τελικώς δοθεί τμήμα τους αυτό δεν θα ξεπερνά το 50%...

Βούλα Κεχαγιά 

ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)