Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Πύρινη πολιορκία στην Ηλεία: Νέες φωτιές σε Μανωλάδα και Βάρδα - Απειλούνται χωριά

Πύρινη πολιορκία στην Ηλεία: Νέες φωτιές σε Μανωλάδα και Βάρδα - Απειλούνται χωριά
 
 
 
Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία. Η φωτιά καίει σε πολλά μέτωπα. Τρεις τραυματίες πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση.

Δύσκολη η μάχη με τη φωτιά στην Ηλεία, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7) στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό, όπου ξέσπασε λίγο νωρίτερα νέο μέτωπο πυρκαγιάς, με εντολή εκκένωσης προς Σίμιζα.

Παράλληλα, δύο πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε Νέα Μανωλάδα και Βάρδα. Στο δεύτερο μέτωπο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στη φωτιά στα Άγναντα, όπου οι φλόγες απείλησαν σπίτια, πηγαίνουν καλύτερα. Όσον αφορά το μεγάλο μέτωπο στο φράγμα Πηνειού, επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν και υπάρχει αισιοδοξία ότι η εικόνα θα βελτιωθεί πριν τη δύση του ηλίου.

Ηδη, έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνολικά τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση έχουν τραυματιστεί. Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο και από αέρος 2 ελικόπτερα.

Απειλείται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ήλιδας

Ακόμα μία εστία φωτιάς ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή, αυτή τη φορά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας, τον οποίο και απειλεί, σύμφωνα με το Tempo24.

Η περιοχή είναι πνιγμένη στους καπνούς, ενώ στο σημείο κάνoυν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου Ericsson.


Ο οικισμός Πηγάδι που εκκενώθηκε

pigadi

fotia arhaia ilida

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στην Ηλεία

fotia ileia 1

fotia ileia 2

PYRKAGIA AGNANTA 6

PYRKAGIA AGNANTA

PYRKAGIA AGNANTA 2

PYRKAGIA AGNANTA 4

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πού υπάρχουν φωτιές σε εξέλιξη

- Η πυρκαγιά στο φράγμα Λύρα στον Έβρο έχει ανοίξει σε τρία μέτωπα. Στη μάχη της κατάσβεσης ενισχύονται τα εναέρια μέσα με 2 καναντέρ, ένα Erickson και ένα ακόμα ελικόπτερο ΑΒ214. Ηδη στην περιοχή επιχειρούν 2 PZL, 2 Mi8 και 2 Air Tractor.

- Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε το απόγευμα στον Φενεό Κορινθίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για την επιχείρηση κατάσβεσης υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική.

- Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κάβος Κέρκυρας. Ευτυχώς άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

- Επίσης, φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

- Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο Αττικής. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)