Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός την Πέμπτη 29/9


 

 

Με έντονα σκαμπανεβάσματα ο καιρός σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τόσο σε επίπεδο θερμοκρασιών όσο και βροχών.

Ειδικότερα, από το πρωί της Πέμπτης αναμένεται άστατος καιρός στην ΒΔ Ελλάδα με τοπικές μπόρες στην Ήπειρο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Ευρυτανία, αλλά και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ήλιο και στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου θα έχουμε περισσότερες συννεφιές.

Από το μεσημέρι και μετά στις περιοχές νοτιότερα της Θεσσαλίας θα έχουμε λιακάδα. Στο Ιόνιο θα έχουμε πυκνά σύννεφα, αλλά στο βόρειο τμήμα του Ιονίου θα υπάρξουν νέες βροχές.

Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά, αλλά κάποιες μπόρες θα διατηρηθούν στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά στοςυ 22 με 24 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά στους 30 και στο ανατολικό αιγαίο στους 26-27 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια από το πρωί και η θερμοκρασία από 18 εως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος από το πρωί και το μεσημέρι θα πυκνώσουν τα σύννεφα και αναμένονται στα βόρεια για τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε σύννεφα στη δυτική και ΒΔ Ελλάδα, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 30 στα δυτικά και στα κεν
τρικά στους 32.

Το Σάββατο θα υπάρξουν αραιές συννεφιές και κατά διαστήματα πιο έντονες στα ΒΔ. Οι μπόρες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν κατά μήκος των συνόρων της χώρας. Η θερμοκρασία στους 34 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 31 στα δυτικά. Στους 32 με 34 βαθμούς στα ανατολικά και στην Κρήτη στους 36 βαθμούς.

Την Κυριακή τοπικές βροχές θα έχουμε στα ΒΑ αλλά οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ. Η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς στα ορεινά, 30 στα κεντρικά και 28 στα νότια.

Τη Δευτέρα άστατος θα είναι ο καιρός στα ΒΑ και πλέον θα πνέουν βόρειοι. Η θερμοκρασία στους 29 στα κεντρικά στους 22 στα ορεινά και στους 27 στα νότια.

Πάντως όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου από τη Κυριακή μπαίνει στην Ελλάδα μια ψυχρή μάζα που έρχεται από τα βόρεια και μετά τις 4-5 Οκτωβρίου θα έχουμε φθινοπωρινή ψύχρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)