Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών, η «θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

 

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί εν όψει της έναρξης της 86ης ΔΕΘ και της εκεί παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Καλέσματα για κινητοποιήσεις

Μετά τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής, των υγειονομικών στο Ιπποκράτειο, του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ και των σωμάτων ασφαλείας στον Λευκό Πύργο, σειρά παίρνουν το απόγευμα του Σαββάτου συνδικάτα, οργανώσεις, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ξανά το ΠΑΜΕ.

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τα αιτήματα αφορούν ως επί των πλείστων την ακρίβεια, που έχει επιδεινωθεί λόγω πληθωρισμού, την ανεργία, τις εργασιακές συνθήκες, τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία και τα κενά στην εκπαίδευση.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 6 μ.μ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν ραντεβού στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συναντηθούν στην Καμάρα και στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατίας. Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Για την... τήρηση της ασφάλειας, η αστυνομία θα ρίξει στους δρόμους ισχυρές δυνάμεις, ενώ θα χρησιμοποιήσει ελικόπτερα, drone. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα αποκλειστεί η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης ,τις ώρες κίνησης των επισήμων, αλλά των συγκεντρώσεων.

Βόλτα Μητσοτάκη στην πλατεία Αριστοτέλους

Κατά την παράδοση, ο πρωθυπουργός που έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκης, έκανε βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο στήθηκε για τις μέρες της 86ης ΔΕΘ, όπου ήταν συγκεντρωμένα μέλη της νεολαίας της Ν.Δ., στελέχη, βουλευτές και υπουργοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μαζί τους και με πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το Σάββατο το βράδυ αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και το ραγδαία επιδεινούμενο πρόβλημα της στέγασης, ελπίζοντας ίσως ότι θα αλλάξει το εις βάρος της κυβέρνησης κλίμα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες μέσω των παροχών.

Ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν στην ομιλία του στη ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα αποκαλύψει τις προθέσεις του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό ίσως γίνει την Κυριακή το μεσημέρι, όταν θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα εξειδικεύσει τα μέτρα και θα κληθεί να απαντήσει και σε άλλα θέματα.

 Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)