Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ο Σκυλακάκης διαψεύδει τον Μητσοτάκη – Δεν έχουν εισπραχθεί τα υπερκέρδη

Ο Σκυλακάκης διαψεύδει τον Μητσοτάκη – Δεν έχουν εισπραχθεί τα υπερκέρδη
Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί είσπραξης 2,7 δισ. ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Έχουν εισπραχθεί, τελικά, ή όχι τα χρήματα που αναλογούν στους φόρους από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, όπως ισχυρίστηκε με στόμφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής;

Έχουν μπει όντως, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, ήδη 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία ή μήπως έχει τελικά δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας που τον κατηγόρησε ευθέως για «κυβέρνηση των συμφερόντων», υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ;

Την απάντηση την έδωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι τα χρήματα θα τα πάρουν τέλος του χρόνου ή αρχές του έτους.

«Η ΡΑΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, δουλεύει κατά τη γνώμη μας ικανοποιητικά και τώρα τελειώνει η δουλειά της και θα πάρουμε τα χρήματα μέχρι τα τέλη του χρόνου πιθανότατα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, διαψεύδοντας έτσι με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τον πρωθυπουργό που έλεγε: «Πόσα έχουμε εισπράξει, κύριε Τσίπρα, από αυτόν τον μηχανισμό; 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ έχουμε εισπράξει. Και έρχεστε και λέτε ότι δεν έχουμε πάρει τίποτα. 2,7 δισεκατομμύρια σε τρεις μήνες».

Μ. Καλ.

Πηγή: eidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)