
Την Ελλάδα θα επισκεφτούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα από τις 9 έως 11 Οκτωβρίου για να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου, που έχει θέσει σε δοκιμασία την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε στην EURACTIV ο Pavol Szalai, επικεφαλής του γραφείου των RSF στην ΕΕ και τα Βαλκάνια.
Ο Szalai είπε ότι η αποστολή θα επικεντρωθεί στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Τύπου στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας.
«Στις επόμενες συναντήσεις μου με δημοσιογράφους και τις αρχές, θα συζητήσω τα προβλήματα, αλλά και πιθανές λύσεις, ενώ θα εστιάσω σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021», πρόσθεσε.
«Η περίπτωσή μου αποκαλύπτει πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία και πόσο εύκολα, χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά εξελιγμένα spyware, οι κυβερνήσεις και άλλα μέρη μπορούν να παραβιάσουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε πρόσφατα στη EURACTIV ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.
Πηγή: ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com